|
DIOSRL
Inteleg pe deplin obiectiile tale cu privire la culori insa nu pot fi de acord cu afirmatia ta cum ca "Degeaba te chinui cu continutul daca ambalajul este deficitar". Eu consider ca din contra daca un sit are un continut interesant poti sa treci peste aspectul sau grafic si sa-l vizitezi in mod regulat. Pe de alta parte daca un sit are un aspect grafic foarte bun insa prea putin continut nu il vei vizita regulat pentru ca o data ce ai vazut partea grafica nu mai simti nevoia sa o admiri din nou.
De la inceput eu mi-am propus ca situl meu sa fie unul de continut. Am experimentat cu citeva aspecte grafice insa l-am ales in final pe acela care imi convine mie cel mai mult. Sint constient de faptul ca partea grafica nu este pe placul unor internauti dar am incredere ca acestia vor citi cele scrise pe sit pentru ca este extrem de usor sa salveze paginile in format text si sa deschida fisierele rezultate intr-un editor de text in care sa foloseasca paleta lor de culori preferata.
Iti multumesc pentru sfaturi si legaturile catre siturile web insa procentul din timpul meu pe care doresc sa-l dedic sitului web este deja limitat si desi am sa vizitez siturile propuse de tine aspectul sitului meu nu se va schimba in viitorul apropiat.
SYLVESTER
Fiecare internaut prefera una sau alta din paletele de culori folosite in constructia siturilor web. Din aceasta cauza eu am initiat un fir de discutie special referitor la acest lucru pe forumul Price.ro. Exista situri ale caror culori si eu le socotesc foarte obositoare si un exemplu in acest sens este situl forumului Level.ro. Asta nu inseamna ca daca se scrie ceva interesant pe acel forum eu nu o sa-l vizitez pentru ca ma deranjeaza culorile. Solutia mea este sa salvez paginile in format text si sa le citesc offline.
Poate ca aspectul grafic al sitului meu este mai special, poate ca pe unii acest lucru ii deranjeaza pe buna dreptate. Nu cred ca folosesc prea multe culori si nu cred ca acestea sint extrem de obositoare desi sint constient ca este vorba de o parere subiectiva.
Paginile la care te referi tu sint cele care contin legaturi catre alte situri web. Eu am socotit ca trebuie sa diferentiez intr-un fel diferitele sectiuni ale acestor pagini si ca urmare am asezat legaturile in niste dreptunghiuri cu fundal colorat. Dar aceste pagini cu legaturi nu sint facute pentru a fi citite cu atentie, o privire fugara este de ajuns pentru a gasi o legatura interesanta pe care sa se faca clic.
Oricum, solutia pentru situl meu este simpla, anume sa fac pentru fiecare pagina si o varianta colorata obisnuit si anume cu text de culoare inchisa (negru) pe fundal de culoare deschisa (alb sau bej sau gri) iar culoarea legaturilor sa fie albastra.
Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri.
|