View Single Post
Old 24-05-2003, 01:49   #30 (permalink)
R/\ZV/\N
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Subscriu si eu la ceea ce a avut de comentat NUKE[D] si IN SPECIAL Oby One.
Problema cu sursa am trait-o pe propria mea piele si cred ca multi, foarte multi posesori de calculatoare (noi si vechi, performante mai mult sau mai putin) s-au lovit de necunoscutele belele si probleme aparute din senin la sistemele lor si ca pana la urma sa afle ca vina o poarta biata sursa din carcasa "no name". Asa cum am mai spus, pe pielea mea am gustat faza cu sursa, de 2 ori; mai cu seama ca am schimbat si o sursa "made by Antec" (departe de una "no name"), un SmartPower 350W. Si in cazul asta vreau sa mai adaug la cele spuse de NUKE[D] ca nu este "cruciala" numai alimentarea de +12V intr-o sursa. In cazul meu a fost de vina alimentarea de +5Vsb si de aceea a trebuit sa trec la una TruePower 430W, mai bine zis am fost obligat. Deci eu zic ca la o carcasa isi aduc aportul muti factori printre care (sau poate in primul rand) si calitatea/fiabilitatea sursei de alimentare care tinand cont si de un eventual upgrade sau adaugare de mai multe deviceuri la calculator, ea trebuie sa aiba puteri din ce in ce mai mari (numai conectarea unui HDD in plus mai consuma cca. 30W). Nemaivorbind si de calitatea carcasei, care tre sa fie cat de cat aerisita (din materiale cat ma usoare si care sa poata prelua cu succes caldura degajata din interior)... Parerea mea este ca pe viitor, unul mai mult sau mai putin indepartat, cine va vrea sa-si achizitioneze un sistem (ale carui componente vad ca mananca curent pe jar si deci elimina si multa caldura) va trebui sa aloce o buna parte din banuti si unei carcase+sursa de buna calitate pentru a evita orice alte neplaceri viitoare care pagubesc utilizatorul/propietarul de mai multi bani.

Ca o concluzie (a mea): daca faci un manual, atunci nu ar trebui sa-l faci pentru incepatori sau avansati ci un manual care sa fie cuprinzator, in detaliu si la obiect si mai ales sa reflecte REALITATEA LUCRURILOR (manualul oricarui produs are aceste caracteristici). Asa vor avea de invatat/citit din el si cei mai putin initiati si poate si altii mai experimentati (pentru ca tot invatand mai si uiti...).
Deci asa zisul tau manual (care nu vad cui i-ar folosi atat timp cat exista alte metode mult mai lejere din care ai avea mai multe de invatat, decat sa stai si sa citesti ca chioru, cum sa-ti asamblezi un calculator) TREBUIE sa trateze problema OBIECTIV si NU SUBIECTIV (... ma apuc si fac si eu un manual de facut becuri in care explic cum se fabrica becurile asa cum vreau EU si nu CONFORM STANDARDELOR, ca doara de aia totul se standardizeaza, sa aiba tot omu' o baza de comparatie).

Deci nu pot sa ma abtin sa nu-mi zic si eu in barba un mic LOL, asta numai la partea cu carcasa+sursa, ca la celelalte...

P.S.
Cam aceeasi poveste-i si cu manualele scolare alternative, niste surogate de informatii mai mult sau mai putin veridice, dar... HEI!!!, ce naiba, doar sunt facute pentru cei mici si incepatori!!!

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote