parti mecanice ,electronice aferente si parti optice
------------------------------
Daca nu aveti idee despre cum si ce trebuie sa faceti.. ar fi bine sa consultati cu atentie partea de constructie mecanica de pe site.
acolo veti gasi exact ce va trebui sa faceti..
asa am facut si eu.. cu putine modificari.. pe care am sa le scriu mai jos.. preturile pt. materiale pot diferi de la magazin la magazin sau de la locatie la alta.
sistemul de emsie si receptie e compus din 2 ''tunuri''. unul emite raza led laser si altul o receptioneaza de la celalalt.
''tunurile'' pot fi facute din teava de PVC neagra sau gri de 110mm diametru pt. lentile de 100mm diametru.
fiecare tun e format din 2 parti. una care tine electronica si una care tine acoperire lentilei pt. protectie la diferite situatii(ploaie,ninsoare,soare).
sectiunile ,cotele le gasiti pe site si depind de tipul de lentila pe care o folositi.
va trebui sa dati o importanta mare sistemelor de prindere in perete a echipamentului, pt. ca de el va tine buna aliniere tunurilor.
daca vreti sa vedeti modelul meu de constructie mecanica dati-mi un mail. si am sa va pun niste poze (sorin_a99@yahoo.com). de altfel. pot livra contra cost parti mecanice complete-tunuri+lentile 100mm diametru).. doar pt. orasele limitrofe Buzaului.(puteti veni sa vedeti daca aveti drum prin Buzau link-urile mele)
ideea e simpla..
TX-ul de la un capat bate in RX-ul celuilat si invers.
Lumina este modulata la 10Mhz.
led-urile laser au frecventa de max. 17 Mhz.,timp de raspuns 20ns.
photodioda are frecventa maxima de 80Mhz,timp de raspuns de 4ns.(va fi folosita in viitorul proiect Ronja Interpolis 100Mbit)
parti electrice:
---------------------
-mufe tip F ( de cablu CATV 75ohm) - 8 bucati (pereche-tata/mama)
-conectori alimentare 8 bucati( culori rosu+negru-- ca la boxe pe spate)
tor ferita -4 bucati (le gasiti la magazine de electronica)
cabluri alimentare tun - romcarbon design.. ar fi the best.. max 10m sau depinde de cat de departe vreti sa puneti tunurile de interpretor. oricum maxim recomandat 20 metri.
-cablu coaxial 75 ohm - maxim 20m cablu pt. fiecare tun.
-suruburi cu piulite 3mm,de 4 mm - 10 buc
-sigurante fuzibible pe cablu 16 Vcc/3A - 2 buc.
- 2 conectori aui model mufa DB15 (15 pini)
-tub fludor(cam atata intra la 1 set intreg)
totul max. 2-300mii lei.
optica(bazar china sau librarii) :
----------
90mm diametru,100mm diametru,110mm diametru,130mm diametru. preturile variaza de la 20-100 mii pe lentila. trebuiesc 2 pt. un singur cap.(rx+tx)
ASA CA.. RASUFLATI CU USURARE CA AM AJUNS LA FINAL. CU MATERIALELE.
AR FI BINE SA LUATI LA CIRCUITE INTEGRATE CATE UNUL CEL PUTIN DE REZERVA. DACA SE STRICA CEVA..

. IN CAZUL IN CARE NU LE LIPITI BINE..FOLOSITI SOCLURI.!!
ATENTIE!!!! TOATA CONSTRUCTIA ELECTRONICA ESTE FACUTA IN AER!!! NU PE PLACA IMPRIMATA,CABLAJ!!!..PUTETI INCERCA DAR VETI AVEA NUMAI ESECURI DATORITA INTERFERENTELOR SI TRASEELOR LUNGI DE MASA.
PE SITE SE GASESTE SI VARIANTA PE CABLAJ.. DAR.. SINCER.. NU V-O RECOMAND.. TOTI CEI CARE AM INCERCAT AM RENUNTAT LA EA DIN CAUZA INEFICIENTEI.
TOTUSI, PT. CEI INDRAZNETI.. VA POT DA O MODALITATE DE A FACE CABLAJE IMPRIMATE DE A ARATA EXCAT CA CELE DE FABRICA. URMARITI SERIA ''CABLAJE IMPRITATE HOME''.