View Single Post
Old 25-09-2003, 15:14   #8 (permalink)
s-dj
Registered User

CABLAJE IMPRIMATE HOME-QUALITY
------------------------------------------

pt. cei interesati sa faca cablaje electronice aproape perfecte.... faceti ce va spun eu.. in cazul in care nu dispuneti de ceva''press&peel" foi miraculoase.

primul pas.

folositi un program gen orcad sau eagle sa faceti cablajul schemei dorite.

pas 2.

scoateti la imprimanta laser cablajul ..atentie!!! in negativ.. adica invers ca pozitionare pe un carton lucios de genul celui de facut poze photo kodak sau il puteti lua de la vreun magazin de birotica.(eu am facut si pe carton lucios cu sigla www.ultrapro.ro..:).. pe partea alba..)

pas 3.

luati un fier de calcat, sa fie unul de tip nou, nu vreunu antic,cu carbuni ... si asezati cablajul cu partea imprimata direct in contact cu cablajul electronic omogen.ar fi bine sa il smilgheruiti putin pe cablaj..dar nu mult. inainte de operatia asta.. cu cel mai fin abraziv.

pas 4.

apasati si presati cu fierul de calcat cartonul lucios pe placa de cablaj.. si plimbati-va cu el de la un capat la altul cateva zeci de secunde.. chiar si 1 minut sau 2.. dar aveti grija sa nu ardeti cartonul lucios. o sa vedeti ca folia s-a lipit de cablaj.. perfect.. nu incercati s-o dezlipiti!!

pas 5.

luati cablajul pe care se afla lipit cartonul lucios si introduceti-l intr-un vas cu apa calda (max 50 grade). si lasati-l cateva ore.. chiar 1 zi.. poate 2.

pas 6.

scoateti cablajul din apa si incercati sa dezlipiti cartonul de cablaj. chiar daca nu se ia tot introduceti-l in apa calduta si incercati sa curatati resturile de hartie de pe cablaj ramase cu pernutza degetului aratator.. usor. daca ati reusit .. veti avea in fata un cablaj aproape perfect ca desen.. credeti-am va spun din proprie experineta.!!!

pas 7.

nu va mai ramane de pus decat la clorura..(acid clorhidric).. si VOILA!!.. minunatul dvs. cablaj arata ca cele de pe kit-urile electronice profesionale..

chiar daca nu reusiti din prima.. nu cedati.. dupa cateva incercari.. o sa aveti ceva de invidiat de cei care folosesc inca penita cu tus.

asa ca eu nu pot sa va spun decat ... BAFTA LA CALCAT!!!!

Last edited by s-dj; 27-09-2003 at 17:47..

s-dj is offline    Reply With Quote