Quote:
Originally posted by mtest Compari mere cu pere; ala a fost facut sa duca n*2Mbps sincron pe distantze ceva mai mari de 2km; daca in transceiverul ala al tau pui un semnal G.703, shi vine omul de la SNR cu testerul de E1 o sa zica el ca vai ce nashpa merge....
Acuma, sigur, cine e de vina ca mapperul din IP in sincron shi-o suge... |
In primul rand.. nu ai cum sa pui un G.703 in interfata de AUI a sistemelor optice.
in al doilea rand.. ericssonul nu bate 2Km ci 120Km(maxim. ex. un link pana pe istrita si altul pana la bucuresti. de acolo)
citeste bine.. g.703 pt. multimedia trafic e de kkt!!.. uita-te ca se migreaza catre solutii ethernet pt. viteze mari.(dubios ca s-a ales ethernet si nu atm.. dar.. in practica s-a demonstrat ca atm-ul nu prea se impaca cu transferuri mari de continut multimedia..)
in al treilea rand.. nu ma intereseaza nici un sistem radio.. oricat de fiabil va fi el de acum incolo.. (pot sa fie ele breeze-uri,lucent-uri sau proxim-uri).
ce-i drept.. poate pt. unii conteaza distanta.. zeci de Km..
insa pe aceeasi distanta ex. 1Km.. singura comparatie poate fi facuta doar in referinta cu fibra optica.. la aceeasi viteza..
UN LUCRU E CLAR.. SI O STII SI TU.
''NU POTI MODULA RADIO LA VITEZA LUMINII''..
la fel de sceptic eram si eu ca tine fata de sistemele optice.. dar.. dupa ce am construit unul.. si am vazut ce-i poate pielea..mi-am schimbat parerea radical..
nu stiu cati din voi au avut ocazia sa vada un sistem optical wireless in lucru..