Quote:
Originally posted by mtest s-dj, m-ai intzeles greshit; eu n-am zis ca solutzia ta nu merge. Vreau sa spun ca nu e un panaceu universal: nu toata lumea vrea sa transporte filme! Unii mai vor voce sincron (aka Orange, Romtelecom & stuff); shi pentru aia, solutzia Ericsson se potriveshte perfect.
Nu cred ca e nici o problema sa trimitzi semnalul G.703 in modulatorul ala; mai ales ca sunt cabluri la 75 Ohmi... ar trebui sa fie trivial chiar. (dar s-ar putea sa ma inshel, nu ma pricep la electronica)
Ar trebui sa potzi trimite chiar semnal TV daca tzi-l cobori in banda de baza.
Ultim comentariu: daca ala merge 120km fara repetoare, cu tester de E1 pe el, eu itzi dau o lada de bere. (e vorba de 26GHz, totushi) |
am sa-ti scanez cartea tehnica si ai sa vezi ca acolo cei de la ericsson spun ca au facut teste pe 120km cu echipamentul si au ramas surprinsi ca mergea in parametri.
ex.. de la buzau pana pe istrita sunt 22Km iar de pe istrita ,acest flux nu intra in reteaua nationala de relee SNR ..ci se rasfrange intr-un alt link tot la fel ...pana la Bucuresti.. adica peste 70km in linie dreapta..
P.S. directorul SNR Buzau.. e nasul meu.....

.. crede-ma ca stiu ce se intampla....
sa-ti spun de ce nu ai cum..sa pui G.703 pe AUI-ul de la sistemele optice..
carierul AUI are 1-1,2Mhz in stare de idle, comunicand cu doar cu interfata AUI.. care e problema.. fii atent.. iti spun tehnic.
daca pui un switch cu interfata AUI o sa fii surprins ca nu merge cu interfata optica.. de ce?? simplu..AUI nativ (derivand de la interpretorul MAU) nu poate sa fie FULL-DUPEX.. pt. ca AUI reprezinta terminatia pt. bnc.(acea mufa vampir).. dar.. totusi.. protocolul AUI este full-duplex cand iese din chipsetul placii de retea. teoretic.. AUI foloseste asa..
RX+,RX-,TX+,TX-,CD+,CD- (cd-colision detect).. dar.. a pune colision detect pe AUI inseamna s-o faci direct ,din start, half duplex.ia o placa de retea de 10Mbits realtek 8029AS si daca urmaresti semnalele care duc la interfata bnc catre IC'ul W89C92 ai sa vezi ca acolo se duc doar 4 fire(rx+ si - ; tx+ si - ) iar acolo, acel Ic le va mixa pt. bnc introducand de la sine si cd+/cd- .
carierul de 1Mhz se face doar intre chipset si acel traductor aui/bnc W89C92.
atata timp cat interpretorul AUI optic nu primeste carierul.. nu va merge. iar.. G.703 nu are implementat un carier de 1Mhz.
n-as fi vrut sa intru in detalii.. dar, ca membru al acestui proiect.. de 2 ani, peste 20 de guys ca noi am muncit pe rute sa facem ceva care sa poata fi construit de oricine in orice tara cu componente simple,ample si robuste iar scalabilitatea si fiabilitatea sa fie un atuu in construirea lor.
gandeste-te..
daca un produs de firma iese din garantie(ex. modem breezecom) si s-a defectat.. nu poti sa faci decat 2 lucruri..sa-l arunci sau sa-l tii ca amintire..
pe cand la noi... dai fuga la orice magazin de piese electronice si in mai putin de cateva zile iti repui pe loc defectul sesizat.
aaa.. am uitat sa va spun.. ca se poate obtine port aui daca se elimina acel circuit integrat dinaintea mufei de tip BNC de pe placile cu chipset realtk 8029as pci sau ne2000 cum se mai numesc generic. cautati pe site-ul
www.realtek.com.tw schema completa a placii de retea cu acest chipset...o gasiti.. si faceti operatia.. care trebuie sa mearga cu succes.(extrageti de acolo RX+,RX-,TX+,TX- )..
daca mai aveti nelamuriri.. contactati-ma pe
sorin_a99@yahoo.com