Quote:
Originally posted by icub4ucm Pare interesant proiectul asta...si chiar ma bate gandul sa ma apuc si eu sa-mi fac unul. Am o singura intrebare...nu prea am inteles cum se conecteaza la computer, printr-o placa de retea sau printrtr-un port? Si daca exista pe undeva un fel de schema logica a intregului sistem...adica un desen care sa arate toate componentele cum se leaga intre ele. |
ideea e ca proiectul s-a construit de la bun inceput pe interfata AUI.(pe unele placi de retea se mai afla un port special numit AUI care are vreo 15 pini..si arata in forma de mufa seriala modem). cauta la orice second hand de pC-uri. si ai sa gasesti sigur..
pe UTP exista o schema, dar inca nu este matura,are multe bug-uri de implementare si scade mult viteza si distanta de comunicare.
daca stii engleza, te rog intra pe
http://ronja.twibright.com si acolo ai sa gasesti diferite sectiuni, scheme complete ale echipamentului, din cate piese se compune,cum se fac partile mecanice, si foarte multe poze.. chiar.. cu interconectari intre echipamentul optic si calculator.. site-ul este complet.. de la A la Z. daca il urmezi asa cum se spune acolo, nu ai cum sa nu reusesti. In caz de mici dificultati intalnite pe timpul constructiei tale electronice, da-mi un mail..sau inscrie-te pe forumul de acolo.. si sigur vei primi indicatii despre cum sa rezolvi problema...
daca mai ai nelamuriri, te astept cu unm ail pe
sorin_a99@yahoo.com..