|
Felicitari sincere pentru proiect. Este o realizare inginereasca de exceptie, si dovedeste o perseverenta si o ambitie deopotriva remarcabile. Da-mi voie insa sa fiu putin sceptic cu privire la numarul celor care vor trece cu adevarat la punerea in practica a ideii acesteia. Nu ma refer aici la dificultatea evidenta a proiectuluui, nici la costul relativ ridicat (ma refer la electronistii amatori), ci la utilitatea propriu-zisa a proiectului.
1. Daca folosesc legatura asta sa leg o retea la un nod din afara, si-i ofer doar 10 Mb, o strangulez destul de mult.
2. Daca folosesc laserul tau in interiorul retelei inseamna ca am o retea de 1 km, ceea ce e ff mult, si probabil ca imi permit fibra optica deja.
O alta observatie este ca daca am facut cablajul in Orcad nu ma mai chinui cu fierul de calcat...ma duc frumos la PC-boards si imi fac toate placile cu 10USD (comanda minima). Infim fatza de costul total al proiectului. Si ma intreb cati forumishti pot sa faca o lipitura finutza pe un cablaj facut cu orcadul...asta cere ceva arta, nu o faci din prima.
Nu am citit tot textul, rusinea mea, nu am avut rabdare, dar poate imi spui si mie cum fixezi diodele alea laser fatza in fatza atat de bine incat sa nu sa nu se mishte inidferent de vreme? Ca altfel, vine toamna, bate vantul, ne mai suim iar pe bloc sa mearga reteaua, urla seful ca nu mere internetul...bummer...
Altfel, sursele sunt interesante, felicitari, e un proiect bun. Dar eu nu dau 200 usd sa vad daca merge. Sorry.
__________________ "Go to heaven for the climate, hell for the company"
Mark Twain.
|