Quote:
Originally posted by Mondragon Felicitari sincere pentru proiect. Este o realizare inginereasca de exceptie, si dovedeste o perseverenta si o ambitie deopotriva remarcabile. Da-mi voie insa sa fiu putin sceptic cu privire la numarul celor care vor trece cu adevarat la punerea in practica a ideii acesteia. Nu ma refer aici la dificultatea evidenta a proiectuluui, nici la costul relativ ridicat (ma refer la electronistii amatori), ci la utilitatea propriu-zisa a proiectului.
1. Daca folosesc legatura asta sa leg o retea la un nod din afara, si-i ofer doar 10 Mb, o strangulez destul de mult.
2. Daca folosesc laserul tau in interiorul retelei inseamna ca am o retea de 1 km, ceea ce e ff mult, si probabil ca imi permit fibra optica deja.
O alta observatie este ca daca am facut cablajul in Orcad nu ma mai chinui cu fierul de calcat...ma duc frumos la PC-boards si imi fac toate placile cu 10USD (comanda minima). Infim fatza de costul total al proiectului. Si ma intreb cati forumishti pot sa faca o lipitura finutza pe un cablaj facut cu orcadul...asta cere ceva arta, nu o faci din prima.
Nu am citit tot textul, rusinea mea, nu am avut rabdare, dar poate imi spui si mie cum fixezi diodele alea laser fatza in fatza atat de bine incat sa nu sa nu se mishte inidferent de vreme? Ca altfel, vine toamna, bate vantul, ne mai suim iar pe bloc sa mearga reteaua, urla seful ca nu mere internetul...bummer...
Altfel, sursele sunt interesante, felicitari, e un proiect bun. Dar eu nu dau 200 usd sa vad daca merge. Sorry. |
10Mbit full duplex e raltiv modest pt. o retea.. dar. pt. afara unde radio merge max 11Mbit half duplex (exceptand distanta mult mai mare).. cred ca pt. unii ar fi destul de valoroasa datorita faptului ca vor obtine performante net superioare de transmisie sau de calitate(incarcare maxima a nodului optic mult mai rezistenta decat in cazul RF-ului)
poti sa faci mai multe rute de 10Mbit full duplex. astfel usurand aglomerarea retelei.. cred ca-i singura posibilitate de calitate in care poti sa faci ceva de tip "Mesh''.pe optic. (la nivel de home user).daca ai 3 zone de legat poti sa pleci cu 6 echipamente si atunci o sa-ti aloci fiecarui segment 10Mbit. plus de asta. in a face 5 link-uri de 10mbit si a pune 1 singura retea de 100Mbit.. nu stiu unde ar fi mai avantajos..gandeste-te..

..
cat in privinta cablajului, nu uita !!!.. nu toti care poate vor construi sunt din Bucuresti.. iar drumul pana acolo.. e mai mult decat ceva de acasa..
iar in privinta calitatii, te asigur ca diferentele sunt foarte mici fata de unul profesional.. un lucru e sigur.. nu poti sa faci cu mana ce poti face cu ''fierul de calcat''..
cat despre cei care vor sa faca proiectul pe cablaj,sa incerce..daca vor. dar e waste of time.. crede-ma am incercat.. si nu-i parerea numai a mea. ci si acelor de afara..(trasee lungi de masa..interferente mari..) ceea ce va da echipametului o degradare vizibila..
in primul rand.. e led laser.. (asa se numeste..) HPWT-DH00-G400 si raza care paraseste lentila de transmisie are dimensiunea lentilei.. so, cat de bune sunt lentilele spotul la receptie va fi mai mic sau mai mare. ex. la 100m imagine la receptie are 1,2metri.. calculeaza la 1Km.. asa ca ...chiar daca misti la emisie doar ceva milimetri.. aco poate ca o sa ai 1metru-maxim 2.. din cei 5-10metri patrati cat are spotul.(testat de mine.. noi ne-am suit pe suportul deprindere.. si nu s-a intamplat nika.. asa ca.. stai linistit.. nu-i laser sa aiba 1 metru la 1Km..

..
50 de personae au crezut in visul asta. si toti au reusit.. daca urmezi sfatul..n-o sa fie probleme..
am sa pun asa ceva in Capitala pt. cineva, am sa-l ajut mai mult.. si o sa mergeti sa vedeti..
Mi-e tare frica ca o sa vad in maxim un an numai luminite rosii pe cer in Capitala..