View Single Post
Old 12-04-2004, 22:16   #5 (permalink)
stargate
Registered User

stargate's Avatar

Daca se incarca Windowsul mai repede sau mai greu asta nu inseamna automat ca acel calculator este mai rapid sau mai bine optimizat. Depinde foarte mult de driverele / hardwareul instalat. Intr-adevar sunt niste servicii care nu folosesc tuturor, dar dupa aceea instalezi chestii si te miri de ce da errori peste errori si incepi sa zici ca e Windowsul idiot. Un sistem de operare modern consuma mult ram pentru a functiona OK, iar eu personal prefer sa am toate efectele la maxim pentru ca imi plac si imi permit. Nu inseamna ca sunt grandpa sau copilas.

Procesorul sistemului nu este cea mai importanta cerinta a unui sistem de operare Microsoft - ramul este. Acel P2 cu 512 ram se misca de 10 ori mai bine ca un Barton la 2600+ cu 128 ram. Dupa ram urmeaza rapiditatea hardului, si abia apoi procesorul. Poate in viitor cand vom avea ferestre desenate in Direct3d sa conteze placa video si procesorul.

Un ultim lucru - pe acel calculator incearca macar Win2k daca tii neaparat sa fii pe platforma NT. Win2k consuma mult mai putin ram si are exact aceleasi facilitati ca WinXP.

stargate is offline    Reply With Quote