Solutia cu ultrasunete si/sau unde elecro-magnetice:
M-am uitat la linkurile alea inca de prima data, si sincer sa fiu reprezinta o solutie. Prima intrebare care am avut-o cand am cetit ce scrie de deviceurile alea a fost daca sunt eficiente in sectorul care ma intereseaza pe mine, pentru ca ultrasunetele/undele em trebe sa treaca de ceva protectie: portelanul vasului de wc sau materialul conductei de scurgere. Pe langa intrebarea asta, senzatia pe care o am inchipuindu-ma folosind unul din deviceuri este ca nu sunt sigur ca s-a rezolvat, adica spatiul fizic inca exista si un sobolan mai rezistent, sau unul care e disperat de sunetul din urechi si vrea sa scape de el ar putea sa apara din haul wcului.
Oricum propunerea asta a ta a fost una din putinele viabile si de aplicat, si probabil ca in lipsa de altceva merita incercata.
Solutia cu X-ul de sarma:
Solutia asta se apropie mai mult de ceea ce aveam io in gand. Adica o solutie mecanica stii ca este acolo ceva si impiedica sobolanu' sa vina. Insa pe langa faptul ca ingreuneaza scurgerea, nu se poate ca sobolanul sa se strecoare pe langa? Am citit pe net ca daca un sobolan reuseste sa isi strecoare capul printr-o crapatura, restul corpului vine de la sine, deci nu stiu cat de eficienta ar fii si solutia asta.
Solutia cu otrava:
Faptul ca pun otrava in apa din wc nu imi garanteaza ca sobolanii aia o sa si bea din apa, sau in cazul grauntelor sa manance din ele. Ba dimpotriva mi se pare ca nu prea o sa se intample. Pe deasupra wc-ul ala ar trebuii sa fie cat de cat igienic, pentru ca apa din wc se intampla sa mai si stropeasca
Solutia cu deratizatu:
Faptul ca deratizez prin prejurul blocului + in subsol este un lucru absolut necesar. Insa nu este o actiune directa asupra sistemului de scurgere si pe deasupra este temporara. Asta cu deratizarea merge combinata cu ceva reteta de a spala tzevile de scurgere poate sa rezolve treaba.
Altele din pacate inca nu am si deocamdata inca sper sa gasesc ceva. Nu imi vine sa cred ca nimeni nu s-a gandit la chestia asta si ca rezolvarea consta in probabilitatea scazuta cu care se intampla chestii din astea.