| pe mine in ultima vreme ma cam deranjeaza post-procesarea, am inceput sa fac alergie la majoritatea pozelor de pe net, ma refer la prea mult unsharp si marirea gratuita a saturatiei..stiu ca astea sunt problemele generale ale generatiei de fotografi "digitali" aparuti de 10 ori mai desi ca ciupercile dupa ploaie de cand cu "evolutia" aparatelor cu carduri, dar nu mai vezi nicaieri o fotografie normala ci numai "uite poza colorata, azi o facem, maine-i gata !".
nu am nimic cu lunetistu, cateva sunt foarte misto si artistice, bine incadrate, etc, dar cand vad culori atat de tipatoare si cromatica tip papagal ma gandesc : uite inca o poza care ar fi putut sa fie interesanta, distrusa si transformata intr-un "photoshop kitsch" !!!!
atat de mult se abuzeaza de aceste "tehnici" care distrag atentia de la subiectul real (trecem acum la foto poate prin aceeasi perioada ca atunci cand era la moda varza de tranzitii la video - cand au aparut primele softuri in care puteai sa pui suta de efecte pe un minut de material), incat tendinta generala actuala pe afara incepe sa fie spre saturatie minima (ne intoarcem aproape la poza alb-negru cu subtile urme de culoare) si chiar blurarea unor zone, numai sa iesi cat de cat in evidenta din mormanul de utilizatori maniaci de sharpen si saturation....
parerea mea.... |