View Single Post
Old 12-09-2004, 01:48   #16 (permalink)
gaurika
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

da pune frate mana pe un multi-tester si masoara care de unde vine ... la pinul 1 din priza corespunde gaura 2 de sus, la firul 2 corespunde gaura 4 de jos etc .... faci o schema pe hartie daca nu le poti tine minte (desi e recomandabil in orice caz) si nu prea ai ce sa gresesti ... trebuie sa fii atent sa corespunda pinii de pe mufa de la cablu cu cei de pe mufa mama din priza ...

Am vazut atatea tipuri de prize aplicate / ingropate, si multe din ele execrabil (aberant) mufate incat e foarte greu sa-ti spuna cineva: ASA se mufeaza priza ta fara sa o vada macar.

cat despre cablare, s-a tot vorbit aici ... am pus si poze ... da un search; daca nu gasesti, tipa si caut eu ceva mai tarziu ...

Prizele alea de prelungire le gasesti la Kadis, la Elfast (vis-a-vis de Conex Electronics) si la inca unu' (tot pe acolo) sigur. Mai avea la Best intr-o perioada. Sunt ieftine (~15.000 - 20.000) si bune pentru distante scurte sau treburi de moment (un patch cross + plus o priza de-asta m-au scos de multe ori din kkt).

TOTUSI, la max 50 m pe care ii ai tu, iti recomad cu MULTA caldura sa iei un cablu nou si intreg (la ~ 5.000 / m nu cred ca e asa o problema).

Succes!

g@urika out !

gaurika is offline    Reply With Quote