Quote:
|
Originally Posted by nevrax s-dj felicitari!
este super ce ne prezinti si e bine ca esti perseverent
eu nu am inteles ceva... o sa imi "expire" acele leduri daca nu pe "pup" bine intre ele?
chiar nu exista o varianta comerciala a acestui produs... ceva ieftin de cateva sute de dolari? prefer sa cumpar ceva gata facut decat sa stau sa ma chinui 100 de ani. multi nu stiu electronica cum stii tu
inca ceva... daca pui 10 leduri pentru RX si 10 pentru TX poti sa faci 100 Mbit?  |
te referi la distrugerea lor completa daca nu le pui cum trebuie?. depinde.. in principiu n-ar trebui, ca iti dai seama din schema cum vor fi puse,sau din pdf-ul lor,ca se vor recunoaste vizibil...au un semn distinct pe ele .
Pt. a fi o varianta comerciala,ar trebui sa indeplineasca unele cerinte.Este foarte greu de respectat asa ceva. O sa-ti explic imediat.
Datorita faptului ca se face totul de la zero in regim homemade,nici 1 distribuitor de piese electronice nu-ti garanteaza functionarea optima, pe o perioada mare de timp a unor piese(integrate) care mai si costa 10-15mii lei/buc

. Disponibilitatea pieselor de la distribuitor este de multe ori indoielnica, multi dintre ei aducand ''compatibilitati'' chiar cu acelasi indicativ, dar de alta firma si asta inseamna ''tunning electronic''

...
Vezi tu, daca nu mere ceva, sau apar incompatibilitati intre ''optic'' si device-urile tale, pui mana pe tel si suni la ''ala care le-a facut''..Iar responsabilitatea ar fi prea mare.
Nici nu-ti imaginezi cat va trebui sa alergi pt. lista de piese electronice si mecanice.Cred ca-ti intra pe 1 coala A4.
Eu nu vreau sa sparg natura proiectului de ''open free''.
Sunt ferm convins,ca pretul unui astfel de echipament ar fi mult mai ieftin, daca cineva ar face sute

.
Eu nu prea stiu electronica aplicata si doar putina teorie.Prietenul meu, e cu aplicata.

. Eu sunt cu documentatia.Amandoi ne completam.

.
Sincer, si eu visez la 100mbit optical wireless.Deocamdata asta-i apanajul marilor firme care se ocupa de OW.(laserbit,canobeam,cablefree,mrv..).
Nu cred ca ar fi prea greu.Nici nu prea am avut timp asa mult sa ma mai ocup de proiect,nici finante ce-i drept.Idei am destule, la o intalnire de duminica intre prieteni,

,dar greu se materializeaza.
U lucru e clar, daca pana acuma am reinventat roata cu alte componente, la 100mbit trebuiesc folosite integrate specializate,dedicate,sau chiar parti din componentele de pe piata(media convertoare...etc..)
NU conteaza cate led-uri folosesc, acestea nu fac decat sa creasca semnalul la receptie.
Cand vorbim de lumina,vorbim de ''On-Off'',adica stins si aprins,de durata de expunere,de timpul de raspuns al led-ului(in cat timp atinge din zero intensitatea maxima). Daca la 10mbit, freq aproape egala cu capacitatea,la 100mbit nu-i asa.. adica 10*10. ex..in 10mbit poti folosi si 1-2Mhz led dar cu timp de raspuns de sub 100ns sau egal, in 100mbit nu poti folosi led cu freq mai jos de 62.5MHz si 3-8ns timp de raspuns.
Astfel de led-uri sunt foarte greu de gasit, de aceea se folosesc laseri, pt. posibilitatea lor de a fi modualti chiar si in 1Gbps.
Un exemplu bizar,chiar ciudat rau, e ca acel laserpointer de 1$ maxim,poate fi modulat si folosit in transmisie de 1Gbit/sec.Erau niste pagini pe net care aratau un astfel de experiment.
Daca tot esti ''obsedat'' de true 100mbit wireless, cumpara 2 media convertoare de fibra optica,dar care sa fie cu transmitator pe dioda laser de tip Vcsel pe lungimea de unda de 850nm. Apoi ia un laser pointe ordinar,chinezesc, d-ala rosu, care are cam 650nm lungime.Inlocuieste-l cu cel de pe convertor, si ar trebui sa mearga.(insa trebuie sa cauti specificatiile fotodiodei la receptie sa cuprinda si spectrul de 650nm).LA ce distanta va mere, sincer nu stiu.. dar cred ca m ai mult de 2-300metri nu.Totusi, pt. traversari, e bun.
Sper sa mai discutam..