Quote:
|
Originally Posted by KillerOPS ok, si io ma consider pus la punct cu rabdarea da nu am avut-o sa citesc absolut tot. Am nishte chestii de zis:
Lasere cu 3 picioare exista in orice laser pinter, doar curiozitate de a "nimici" unu trebuie sa existe
Proiectul acesta, desi foarte bun dupa parerea mea, nu isi gaseste locul numai acolo unde prin wireless deja ii prea mult zgomot si acolo unde ii cineva care chiar sa se priceapa in a construi asa ceva.
Oricum initziativa este de laudat, si io ma tot intrebam la ce foloseste aui-u
offftopic: s-dj presupun ca nu te intereseaza niste transceivere bnc si bnc d-ala gros pe aui, nu? dc te intere da-mi un pm |
dioda laser cu 3 pini se gaseste in orice printer laser,asa-i.Dar asta nu inseamna ca am sa desfac una ca sa iau dioda.

...Dioda laser cu 3 pini este foarte sensibila la diferente de temperatura si trebuie compensata cu un driver APC (automatic power control over temperature).Nu este foarte scump, dar este greu de gasit in ro si mai greu de implementat.(letcon special ,bla bla bla).
Acuma depinde de ce vrei sa faci si cati bani vrei sa cheltuiesti.Daca vrei sa faci o legatura pe distante mici, sub 500m si iti trebuie stabilitate la trafic intens,adica cstrike la greu,ftp-uri multe si voip,atunci solutiile optice ronja sunt indicate.(toata vara opticul meu a dus pe 1Km trafic de multe sali de net in cstrike, chiar si vreo 2 cartiere la net si ftp, ce-i drept. totul in 10mbit-1150KB/sec;acuma ca s-a trecut pe radio 54g linksys puse in 11mbit,nu mai e ce-a fost.) Chiar daca are doar 10mbit,la incarcare de trafic +cstrike la greu (vreo 40-50PC-uri) nici o solutie radio in 11 sau 54g nu face fata cum face ronja.Nu mi-o luati in nume de rau, dar am facut teste special sa vad cat de buna este solutia. Ca viteza e doar 10mbit,dar se comporta la fel ca un cablu utp.Ceea ce m-a mirat este ca la trafic aproape in full 96-97%,chiar daca pingul creste, nu pierde nici macar 1 la cateva mii de pachete. Mi s-a intamplat chiar sa nu piarda 1 ping intr-o zi cu trafic la greu(probabil ca nu trecuse nici o cioara prin fata lor

..). In rest,sunt foarte multumit de ele.Sincer, n-as renunta la ele pe distanta pe care le am acuma,chiar daca as fi privat de niste ore bune de nefunctionare in iarna asta la ceata sau ninsoare

..