|
Toate sunt bune - si cablu de cupru si cel de fibra si radio si laser. Doar sa le combini cum trebuie.
s-dj - o problema pe care o vad eu - laserul lucreaza doar in spectrul vizibil. Se poate masca lumina aia ? sa se vada din unghi cat mai redus ? sa zic acolo undeva la 1 grad ? sau mai putin ...mai exact sa nu vad lumina daca stau la 1m de echipament. ca sa nu fie detectabil. Nu din cine stie ce motive decat de securitate.
La mine chiar s-ar aplica solutia asta .. am un punct de unde iau internetul si tre sa il distribui in 3 zone. In acel loc sunt multe echipamente radio (astral, connex, orange si inca vreo 2 firme care distribuie internet) care se bat intre ele cu boostere, antene cu gain cat mai mare. Fibra nu am bani si nervi (pentru mita si aprobari) sa intind.
Cu singurul dezavantaj ca daca e ceata sau ploaie sau ninsoare - o sa urle unii urat de tot daca nu au internet si eu o sa iau suturi in dos. Si am prins zile cu ceata. O sa ma gandesc la o solutie de compromis si daca o gasesc sigur voi adopta solutia asta.
|