Quote:
|
Originally Posted by UnixBoy Tare as fi curios cand o sa recunoasca Sorin.... asta: Este adevarat ca daca ai o ploaie de vara s-a dus dracu linkul tau? adica signal 0%  si acelasi lucru este valabil si cand ai ceata!
Ah si astept de la tine Sorine (s-dj ) sa vad cand ai sa faci link pe laser pe o distanta de 20 - 25 Km si cu rata de transfer de 1 Mbs!
PS: Oare daca tot este asa cum zici tu de ce providerii nu folosesc tehnologia laser  ) (binenteles pe distante scurte  ) |
Se prea pare ca nu ai citit postul asta complet,si am zis clar ca pe mine, homeuser,nu ma afecteaza ca la o ploaie nu mai mere linku meu,adica signal 0% si ca acelasi lucru e valabil si cand ai ceata.La fel de adevarat este ca nu pot face 1 link pe 20-25Km cu 1Mbit,nici chiar cu 33Kbit.
Dar, pe distanta de stabilitate a link-ului optic, nici 1 radio nu o poate intrece.
Sa stii ca am incercat si eu miraculoasele solutii radio de 11mbit,22,54 chiar si 108.In ciuda transferului mult mai mare,daca tragem o linie dupa niste teste,s-ar putea sa iesi in minus cu radio si nu asa, ci minus rau de tot.
Am backup radio la optice de curand,si sa stii ca am linksys 54g,si cand trece pe radio se simte al naibii de rau.(nu ca viteza,ci ca ping,cstrike..etc...)..
Momentan link-ul meu optic tine ceva zeci de pc-uri in cstrike,si atunci cand nu mere si se trece pe radio,se simte...

...
Dar eu nu vad asa problema... am vrut sa incerc, sa testez solutii noi.
In ceea ce priveste acest tip de solutie, marii furnizori de internet folosesc optical wireless pt. disntante relativ scurte si de viteza. transmisiile premiilor MTV de anul trecut au fost realizate 100% optic.Multi ISP se indrepata catre asa ceva. Preturile sunt relativ mari, iar pt. tara noastra, sunt exagerat de scumpe.( 1 link de 10mbit pe 1Km costa in jur de 4-6.000$,iar unul de 100mbit pe 1Km este cam 15-20.000$).
Exista cativa ISP,chiar aici in ro, care folosesc solutia ronja si sunt foarte multumiti.(au backup radio). Chiar vreau sa-ti spun ca nici nu mai pot concepe acele legaturi in afara opticelor.
Sincer, te-as invita sa vii la mine in oras sa testezi cu mana ta un link optic,sa vezi pe viu care-i sunt avantajele si dezavantajele.
Sa nu mi-o iei in nume de rau,dar eu vorbesc de pe pozitia unuia care a incercat ambele solutii.