View Single Post
Old 03-11-2004, 10:14   #77 (permalink)
s-dj
Registered User

Quote:
Originally Posted by alex_boo
nu omule, eu ma refeream la altceva, dar e super interesant ce ai zis tu cu 1Gbit/s. eu doar vreau sa imi fac retea cu un vecin, care este la circa 500-600metri de mine, in linie dreapta, fara obstacole. ma intereseaza cat ma costa in total. am calculat la ce ai scris tu pe primele pagini si am ajuns la suma de vreo 6.600.000lei. acum vreau sa stiu daca din piesele care le-am cumparat pot construi cele 2 statii emisie-receptie laser si daca astia sunt toti banii ca sa pot sa fac reteaua si sa pot juca counterstrike. got it? sau trebuie sa desenez?
Sorry man ca te-am confundat cu un prieten care tot Alex il cheama..
Uite cum vine treaba pt. tine..
Scoate din schema de interpretor utp piesele de care ai nevoie,apoi pe site-ul ronja gasesti lista de piese pt. rx si tx,actualizata,cu ceva modificari..cred ca in bine..apoi mergi la un magazin de piese electronice,iti comanzi piesele,apoi la un atelier care face cablaj imprimat bun,asta in cazul in care nu-ti iei tu un press'n'peel albastru si iti scoti cablajul ala in format cdr pe care l-am pus.Eu sper ca i luat piesele pt. varianta utp si nu aui.Oricum, multe din ele se potrivesc si la utp. Daca ai piesele pt. Rx,Tx si Interpretorul utp,iti mai trebuie o sursa de alimentare(pune una de pc-sh) si ,bineinteles,mecanica. Cauta lentile cu focala mai mare,de 240-300mm.Lupele alea chinezesti de 100m dia., ar trebui sa faca fata pe 5-600m,dar cam la limita de semnal.sincer, nu mai stiu cam cat mai sunt piesele,nu am mai luat de mult,ca am luat atunci destule.
Acuma mai conteaza mecanica ta.Ar fi bine sa te duci la un atelier mecanic care sa te rezolve,pt.ca o sa ai nevoie de strung,ceva freza pt. a avea un sistem mecanic fiabil si stabil la incarcarea la vant.Trebuie sa faci si un sistem de aliniament bun,ca sa-ti faci viata mai usoara . la reglat.
Vreau sa-ti spun ca mecanica si cablurile de interconectare m-au costat mult mai mult decat partea electronica. ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1Km opical wireless.JPG
Views:	144
Size:	622.5 KB
ID:	22957   Click image for larger version

Name:	ping-stanga optic-dreapta radio-1Km.GIF
Views:	132
Size:	106.1 KB
ID:	22958  

s-dj is offline    Reply With Quote