View Single Post
Old 11-11-2004, 13:32   #40 (permalink)
burebista
Manic Miner

burebista's Avatar

Problema e destul de simpla, depinde ce vrei: vrei gauri pe unde-ti intra tot felu' de worms, troieni, spyware, virusi atunci alegi IE sau clonele bazate pe core-ul IE te blindezi cu antivirusi, anti-spyware, anti tot felul si navighezi fericit sperind ca nu apare vreo gaura noua pe care nu ti-o poate cirpi anti-ce ai tu instalat si ca doar n-oi fi chiar tu ala pe care sa-l atace cineva

Daca vrei sa navighezi linistit atunci alegi o alternativa la core-ul IE care in momentul de fata este ori Opera ori Firefox. Si aici e vorba de preferinte. Mie imi place un browser care sa faca numa' asta: sa navigheze pe net cit mai rapid si sigur, fara sa aiba j'demii de brizbrizuri (gen clienti IRC, email, etc) si sa fie cit mai configurabil.

Din acest motiv am ales Firefox (de pe vremea cind era Phoenix, Firebird), l-am configurat cum imi place mie si nu am decit 4 extensii: AdBlock (care in opinia mea e unul din cele mai utile softuri scrise vreodata), GMail notifier, Mouse gestures si WeatherFox), Noia ca tema si LeechGet ca download manager.
De peste un an de cind il folosesc zilnic cam 8 ore nu am avut nici o problema majora cu el si in ultimele luni folosesc zilnic alta varianta optimizata de-a lui Moox.

Din pacate trebuie sa-i dau deplina dreptate lui Matrix, trebuie sa aveti la indemina si IE-ul pentru anumite site-uri prost concepute.

burebista is offline    Reply With Quote