Quote:
|
Originally Posted by tetea Salut, mi-am cumparat ieri un tel. Sony Ericsson T610 cu baterie Li Polimer si nu stiu cum se formateaza....am sunat la connex de trei ori si mi-au spus : sa il las la incarcat 72 de ore; sa il las 12 ore la incarcat de trei ori; bateria Li Polimer nu este nevoie de formatare....  ... 3 raspunsuri diferite, nu mai inteleg nimic......cine stie sigur cum se formateaza sa imi spuna si mie....mersi mult. |
01. sa-l folosesti cu placere
02. lasa-l la incarcat pina vezi ca se opreste incarcarea scoate-l si foloseste-l pina moare telefonul
03. baga-l la incarcat si cind e gata iar ...foloseste-l cat vrei si cum vrei ... a murit iar ...baga-l la incarcat...si tine minte cam cit te-a tinut acumulatorul 3-4-5 zile etc
04. dupa asta poti sa-l incarci cind vrei etc...cind observi ca in loc de x zile ai doar x-1 zi insemna ca ar trebui sa-i mai faci o data ciclul 2...dar asta daca il folosesti in medie la fel
05. chiar daca e LiIon...tot are efect de memorie...mult mai mic dar are....
Experientza personala m-a invatzt ca un ciclu de incarcat /descarcat/incarcat complet e bine sa-l faci cam la 5-7 luni depinde de telefon /acumulator si de stilul de lucru al posesorului
Raspunsul la intrebarea ta este: NU SE FACE FORMATARE Ori 72 ore in priza ori 12 ori 100 ore tot una este pentru el...cind a ajuns la capacitate...el se opreste din incarcare!