View Single Post
Old 09-01-2005, 19:21   #6 (permalink)
skyblue
vreausa@plec.din.ro

skyblue's Avatar

Cartea e un bullshit comercial. Brown da dovada de o incultura (sau ignoranta?) fenomenala si foloseste aproximetrul , transformand fapte reale cum ii vine lui bine sa ii iasa o teorie de 2 lei.

Sa nu ziceti ca vorbesc prostii o sa dau si exemple:

- piramida de la Luvru cea cu 666 placi de sticla. E evident ca o constructie simetrica cu 4 fetze nu poate avea un numar de placi nedivizibil cu 4 ... 666 nu e divizibil cu 4. Am cautat pe net si am aflat ca are de fapt aproape 700 de placi.

- Nu Merovigienii au fondat Parisul.

- nu au fost arse 5 milioane de femei de catre biserica. La ce populatii mici erau pe vremea aceea , ar fi golit continentul. De fapt au fost arsi intre 30 000 si 50 000 de oameni in total .

-Venus nu are traiectorie de pentagrama.

- jocurile Olimpice antice erau in onoarea lui Zeus si nu a Afroditei.

-si cele 5 cercuri olimpice care ar sugera pentagrama sunt chiar stupide. Initial la fiecare olimpiada se adauga cite unul in plus la simbol .(ideea fiind a lui Coubertain) La un moment dat au incetat sa mai adauge , ca devenea simbolul stupid.

- templierii nu au nimic de a face cu catedralele timpului lor , facute de fapt de catre episcopii papei. Asa ca nu aveau cum sa influenteze arhitectura gotica ca sa simbolizeze nu stiu ce vulve si alte rahaturi. Oricum tipic pentru arhitectura gotica sunt cite TREI usi la intrare ,nu vad ce parte a anatomiei femeii sugereaza asa ceva.

- Isus nu a fost declarat ca fiind de natura divina la sinodul din Niceea din anul 320 de catre Constantin cel Mare. A fost considerat astfel din primul moment , sunt nenumarati mucenici pomeniti in documente care au platit cu viata faptul ca au crezut asta in perioada tulbure de pina in 320.

- Amon , Isis nu reprezinta de loc ce zice Brown. Il confunda pe Ra cu Amon etc.

- templierii nu au fost atacati de nici un papa. Ei au fost loviti de regele Filip al Frantei in 1307.

- uitati-va la pictura Madonna of the Rocks. Ce poti zice despre un scriitor care vede un deget al Madonnei ce arata ceva ca un gest ce simbolizeza taierea unui cap?
E cel putin sarit de pe fix in opinia mea. Plus ca ii confunda pe cei doi copii intre ei , asa ca semnificatia gesturilor atribuite lor sunt pe linga.

- Mona Lisa e portretul unei femei reale si anume Madonna Lisa, sotia lui Francesco di Bartolomeo del Giocondo . Asa ca toata teoria aia ca numele provine de la Amon si L'isis (Isis) e bullshit.

Sunt erori cu zecile , deja imi e si lehamite sa mai scriu . Ala a scris un fel de film de actiune de categoria B .

skyblue is offline    Reply With Quote