|
Pentru cine mai vrea căşti, tocmai am dat o tură. Sennheiser şi AudioTehnica găsiţi la Muzica. AudioTehnica la parter în stînga întrării, Sennheiser la etaj în dreapta. Au diverse modele, Sennheiser 200 sînt la ~2.2 mil. AudioTehnica au 40, 30 şi 20.
AKG găsiţi la Yamaha Divertis. E lîngă Ţăndărică, vis-a-vis de Palatul Telefoanelor. K66 sînt la ~1.4 mil. Mai au K55 (200k mai puţin), K44, 141 şi altele.
Eu nu-s cine ştie ce audiofil, n-am pretenţii elevate. Prin urmare am avut de ales între K55 şi K66 ca să fie un preţ mic. Din cîte am ascultat la ele acolo şi au zis şi alţii: K55 are un bas mai bun şi scoate sunet mai "interesant". K66 scoate un sunet mai curat, nealterat, dar care poate părea "plat".
Atenţie, nici una nu e de rău. K55 probabil va conveni celor care apreciază îmbunătăţirea sunetului, ex. cei care ascultă trance. K66 va conveni mai mult celor care preferă să asculte muzică cu instrumente "naturale", gen clasică, jazz. Nu vă sfătuiesc să luaţi K66 dacă vreţi bas puternic.
Alt criteriu poate fi modul de construcţie. K66 sînt semi-deschise, adică au găurele şi comunică la exterior, pe cînd K55 sînt închise, deci nu comunică. La K66 chestia asta contribuie la sunetul clar. Gîndiţi-vă unde vreţi să le folosiţi, K66 se aud în jur şi pot deranja la birou, de exemplu. Pe de altă parte, căştile [semi]deschise au efecte mai blînde asupra urechilor la folosirea pe termen lung.
Pentru o alegere mai precisă mergeţi cu un CD audio propriu şi ascultaţi-le, oamenii te lasă să le încerci fără probleme şi-ţi dau ei CD-uri audio cu ce gen vrei dacă nu ai. Dar e preferabil să ai tu ceva ce ai mai ascultat ca să poţi compara.
Personal am ales K66 pentru că ascult foarte multe genuri de muzică diferite.
|