View Single Post
Old 05-04-2005, 09:08   #18 (permalink)
harpa
Banned

harpa's Avatar

Quote:
Harpa, tu chiar iti faci impresia ca toti de pe forum-ul asta au intre 200 si 400 de $ pentru un calibrator hardware? Tu chiar crezi ca daca am dat pe camera aprox. 350 de euro, o sa dau atatia bani pe calibrator?
Man... dar cine a spus asta.... eu doar ti-am spus care e solutia.... nu stiu cati de pe forum de exemplu doresc ca editarile lor in photoshop si culorile care le vad pe ecran sa le vada si la imprimanta (asta e o dorinta totusi a unui amator care a investit bani, a unui semi sau de obicei a unui profesionist)....
trebuia sa pui titlul... metode f. ieftine de imbunatatire a ce vezi pe ecran

majoritatea folosesc photoshopul http://www.amazon.com/exec/obidos/AS...663410-3964755 un program care costa 599$ .. si la fel cum va simtiti ofensati ca va recomand o solutie de 400$ trebuia sa va simtiti ofensati cand cineva va recomanda photoshopul

dar asta e atitudinea romanului ... cand isi "permite" photoshopul tace din gura cand nu-si permite calibratorul ironizeaza si sare in cap.... daca intelegi aluzia...

pt. cei care nu au bani dar au aspiratii..... si lucreaza in windows recomand pt. editari paintul (binenteles asta daca dupa ce au dat banii pe camera au mai avut bani si pt. windows ) daca nu linux si gimp.. un program de altfel excelent...

acum sa lasam ironiile si sa fim mai seriosi ..... pana nu apare si curentul open electronics ..... hardwareul va costa bani... asa ca obisnuiti-va

alternativa ieftina (ieftina sa se inteleaga proasta) ar fi adobe gamma.. un utilitar care daca ti-ai "luat" ps cu 599$ il gasesti in control panel (nu stiu daca il gasesti si gratis.. fara ps) .... mai ramane si varianta de altfel foarte proasta.. dar nu mai explic de ce .. sa scoti o poza la imprimanta cu cat mai mult culori, nuante, umbre etc.. si sa-ti modifici monitorul ca sa redea cat de cat ce vezi pe hartie......

Oricum succes

ps: un lcd nu e s solutie mai buna CEO din mai multe motive... una e ce a spus si kork .. .alta ca la lcd nu pre ai ce sa modifici .. decat luminozitatea... restul se face din LUT-ul placii video si deci cu pierderi.. si altele.. depinzand de calitatea lcd-ului .... treaba nu e cu nuantele de gri .. e cu diferenta dintre culorile (0,0,0) (1,1,1) (2,2,2) sau (255,255,255) (254,254,254) etc.. asta le verifici in ps ... in modul full screen cu un ecran complet negru ... apoi selectezi o bucata din mijloc, ascunzi selectia (adica furnicile de pe margine) deschizi curves... selectezi inputul ..ascunzi fereastra .. maresti valorile ... adica pata va avea valorile (0,0,0) ... (1,1,1) etc ... si vezi pe la ce valori observi diferenta dintre pata si fundal.... succes
pps:
Quote:
Stiti ce ma bucura? Ca va intereseaza!
citind mai atent ce scrie mai sus .. si avand in vedere ca e dimineata si nu sunt chiar asa obosit... realizez ca am inteles gresit ce a vrut omu sa spuna si imi cer scuze pt. replica ... aia cu bleah ....
pps:
Quote:
pentru ca intotdeauna exista alternative
as putea sa-ti dau 1000 de exemple pt. care nu exista alternative... in cazul asta crede-ma ca singura solutie e un calibrator hardware .. dar. crezi ce vrei

Last edited by harpa; 05-04-2005 at 10:44..

harpa is offline    Reply With Quote