View Single Post
Old 15-10-2005, 11:03   #86 (permalink)
muntealb
Registered User

muntealb's Avatar

Intr-adevar la o prima vedere oferta UPC este mai buna decit cele ale RDS si Astral. Dar asa cum spui si tu au un numar mic de clienti si poate ca de aceea viteza medie este mai buna decit cea de pe celelalte retele importante (RDS si Astral). Viitorul ne va spune daca si peste vreo 6 luni lucrurile vor sta la fel, presupunind ca in 6 luni UPC modernizeaza reteaua peste tot in Timisoara, Cluj si Ploiesti (greu de crezut dar nu imposibil).

Discutia despre motivatia pentru care UPC nu are in Romania o oferta diversificata poate continua si toti putem sa ne lansam in speculatii (eu spun ca sint comozi, tu spui ca nu are rost pentru ca numarul de internauti e prea mic, etc.). Dar adevarul il stiu doar angajatii UPC, care insa tac milc desi sint prezenti pe acest forum si in mod sigur citesc si acest fir. Ar putea sa ne lamureasca (postind anonim bineinteles), daca nu cumva aceasta informatie este considerata "secret de servici" sau argumentul in favoarea nediversficarii este atit de penibil (ridicol) incit este mai bine sa fie trecut sub tacere. Oricum eu cred ca diversificarea ofertei va avea loc in cursul anului urmator. Dar s-ar putea sa ma insel pentru ca am spus acest lucru si despre RomTelecom si nu am avut dreptate.

In primavara acestui an managerii RT anuntau cu surle si trimbite ca au cumparat un soft de 10 milioane de dolari cu ajutorul caruia vor putea sa diversifice oferta de telefonie fixa, asa cum se practica in alte tari (numere favorite, etc.) de cel putin 6-7 ani. Eu am scris un material ( http://muntealb.com/Comentariu050305-AburealaRT.htm ) in care speculam pe tema acestei diversificari si concluzionam ca RT va face tot posibilul ca sa foloseasca acest soft in folosul sau exclusiv, nu si al clientilor. Dar nici macar eu nu ma asteptam la anuntul RT de acum citeva saptamini in care anunta noile optiuni tarifare, unde nu era vorba de numere favorite (care ar fi fost in folosul clientilor), ci doar de modificarea tarifarii fix-mobil daca se plateste un plus de bani la abonament. In concluzie "super-abureala" de la departamentul de marketing si mentinerea pe mai departe a ofertei unice a RT in ce priveste convorbirile locale. Deci oricite speculatii am face aici pe tema ofertelor companiilor de telecomunicatii, s-ar putea sa nu ne apropiem deloc de adevar. Atita timp cit nu exista concurenta, clientul va plati cit i se va cere iar dorinta sa de a alege abonamentul cel mai convenabil dintr-o oferta diversificata nu va fi luata in considerare, pentru ca oferta diversificata va lipsi.

Revenind la UPC, testul facut de tine Sdr demonstreaza ca UPC este mai bun la "sprint" decit RDS. Dar ce ne facem la proba de "maraton" ? Ar fi interesant un test in care sa descarci un fisier de 1 GB si sa urmaresti etapele in care scade viteza de la 512 la 128 kbps si timpul descarcarii fisierului.
Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri.

muntealb is offline    Send Message via Google Talk to muntealb Reply With Quote