View Single Post
Old 20-10-2005, 20:35   #15 (permalink)
Bogda
Registered User

Quote:
Originally Posted by muntealb

Daca noua oferta a RomTelecom pentru ADSL-ul casnic se adevereste (512 kbps la 20 EUR lunar), inseamna ca RT incepe sa-si dea seama ca nu poti face concurenta cablistilor daca ai preturi aproape duble. Nici viitorul abonament nu este prea ieftin (se ajunge la 30 EUR cu TVA si chiria modemului), dar probabil ca vor exista mai multi amatori pentru el decit au fost pentru cel de 46 EUR (incl. TVA si chirie modem) la 1024 kbps. Asa ca daca mai exista zone de cablu nemodernizate sau neactivate, RDS si Astral ar face bine sa se grabeasca si sa le puna in functiune. Cred insa ca adevarata lovitura din partea RT va fi o varianta de abonament ADSL la 256 kbps cu trafic nelimitat la tariful de 10-15 EUR, desi ma indoiesc de faptul ca ea va aparea vreodata, dat fiind apetitul financiar deosebit al RT si parerea lor de neclintit cum ca internetul este un lux, a carui calitate trebuie sa fii dispus s-o platesti scump.

Chiar daca nu vor dori totusi cred ca piata va obliga RT-ul sa bage net prin adsl la preturi in jurul a 15 euro si asta deoarece UPC -ul vine tare din urma chiar daca cu poticneli. Cred ca 2006 se va anunta unul interesant in ceea ce priveste duelul dintre UPC si RT. Cred ca abonamentele pentru adsl din partea RT vor scadea considerabil dar cred ca numai dupa a doua jumatate a anului 2006 (asta este doar o ipoteza tinand cont de ultimele tendinte.)

Bogda is offline    Reply With Quote