|
Companiile de telecomunicatii tin foarte mult la imagine sau ar trebui sa tina, pentru ca si imaginea are o contributie la cresterea numarului de clienti. Managerii acestor companii cheltuiesc multi bani pe construirea unei imagini aproape perfecte, cumparind pagini intregi de reclame cu continut entuziast in ziare si reviste. Realitatea este de multe ori departe de aceasta imagine artificiala si acest fir de discutie le permite clientilor nemultumiti sa-si expuna parerea despre calitatea internetului bucurestean. Scopul firului nu este distructiv, ci constructiv, pentru ca toti bucurestenii au interesul ca sa se dezvolte concurenta in domeniul internetului, deci nu se doreste falimentul niciunei companii implicate in furnizarea lui, ci imbunatatirea calitatii serviciilor. Dar daca se pastreaza tacerea, atunci nici clientii si nici companiile nu au de cistigat.
In mesajul de deschidere a firului eu nu vorbesc despre nici un boicot, deci e clar ca firul nu isi propune initierea de actiuni colective contra companiilor de telecomunicatii. Eu am pe situl meu o pagina numita "Campanie Anti-Cablisti" si alta numita "Campanie Anti-RomTelecom", dar ele nu au nici o legatura cu acest fir, asa dupa cum se poate vedea si din interventiile mele de pina acum, in care nu am pomenit nimic despre vreo campanie. Nu as fi facut-o nici acum daca nu mi-as fi dat seama ca unii se gindesc ca eu vreau sa folosesc acest fir pentru a incita la boicotarea cablistilor sau a RT. Nici vorba de asa ceva, scopul firului este unul informativ (despre ce s-a mai intimplat nou in internetul bucurestean, despre calitatea serviciilor oferite de furnizori, etc.) si in acelasi timp se doreste a fi unul colaborativ, in care angajatii companiilor de telecomunicatii sa conlucreze cu clientii lor pentru a imbunatati serviciile oferite si a remedia deficientele aparute.
Cine vrea sa laude calitatea serviciilor oferite de RDS / UPC / Astral / RT / retelisti o poate face linistit, prezentindu-si experienta proprie in calitate de client. Eu insumi am facut "publicitate" pe alt fir la serverele de jocuri ale RT, care mi se par o initiativa binevenita. Ar fi si mai bine daca RT ar oferi un abonament ADSL pe la 10-15 EUR, in asa fel incit sa existe mai multi internauti care sa le foloseasca decit in prezent.
PigBrother, se pare ca nu ai inteles sensul celor scrise de mine. Pe scurt, cablistii nu ar trebui sa ofere servicii de calitate proasta utilizatorilor casnici de internet, pe motivul ca platesc mult mai putin fata de firmele care iau si ele internet de la cablisti. Asta pentru ca de la inceputul activitatii lor cablistii se bazeaza pe veniturile obtinute de la o categorie de utilizatori casnici, anume abonatii la televiziunea prin cablu (CATV), pe care eu nu-i asimilez (confund) cu abonatii la internet prin cablu. Nu ar fi existat internet prin cablu pentru firme daca acesti abonati casnici la CATV nu ar fi platit abonamentul lunar timp de multi ani, in asa fel incit cablistii sa aiba fonduri pentru investitii. Iar daca abonatii casnici la internet platesc putin, asta nu inseamna ca nu este posibil ca peste vreo citiva ani sumele colectate lunar de la ei sa depaseasca pe cele obtinute din contractele cu firmele (in conditiile in care numarul de internauti care se conecteaza si de acasa va creste considerabil).
P.S. O sugestie pentru cei care posteza mesaje in care se pling de calitatea conexiunii la internet. Scrieti si zona in care locuiti (adresa aproximativa, pentru cine nu doreste sa specifice strada si blocul). In acest fel va fi mai usor pentru deparatmentele tehnice sa remedieze defectiunea, din moment ce se va sti cu precizie unde este localizata.
Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri.
|