Nici nu ma gindeam cind am initiat firul Bucuresti-Internet ca voi putea sa rid cit am facut-o la mesajul tau, Eugeniusro. Chiar asa, credeai ca ma supar eu de cele scrise de un mini-trol ? Din contra nu ai reusit decit sa ma binedispui ! Citeste firul "Forumuri in Flacari" (
http://www.computergames.ro/forum/sh...threadid=62171 ) si ai sa vezi ca nu ma sperie nimic din ce poate scorni mintea forumistilor. Apropo Eugeniusro, nu te-am vazut pe firul "Timisoara Internet" reprosindu-le celor de acolo atitudinea critica la adresa cablistilor din orasul respectiv.
Sa mai repet care este tactica trolilor sau deja toata lumea o cunoaste ? In momentul in care deschizi un fir de discutie ei vin cu mesaje in care amesteca ironia, injuriile, umorul grosolan si alte aberatii, totul in scopul de a te face sa raspunzi cu aceeasi moneda. Iar daca o faci ei vor alerga imediat la moderatori pentru a se plinge si a propune inchiderea firului. Asta este o tactica atit de veche, incit cred ca nici nu se mai preda la scolile internationale pentru troli. Sau si aici internetul romanesc este in urma ?
Subiectul acestui fir nu este discutarea materialelor de pe situl meu, ci a ofertelor de internet din Bucuresti. E chiar atit de greu de inteles acest lucru ? Cele doua campanii initiate de mine sint ultra-cunoscute, paginile au avut pina acum o groaza de vizitatori si nu am nevoie sa le fac nici un fel de publicitate, le-o face destul Google impreuna cu celelalte motoare de cautare. Eu eventual sint uimit de reactia ta, Eugeniusro, la adresa celor care vin sa critice faptul ca nu le merge bine internetul, pe care ii incadrezi automat in categoria de "hoti", adica de persoane care folosesc internetul in scopul de a descarca produse (filme, muzica, softuri) piratate.
Ideea este ca daca ai abonament la "internet prin cablu" te astepti ca viteza sa fie mai mare decit cea obtinuta printr-o conexiune dial-up. Iar daca nu este asa esti deranjat pentru ca multe lucruri pe internet au nevoie de o viteza mare, dintre care o mare parte (daca nu cea mai mare) sint legale. Poti descarca muzica disponibila in mod gratuit (
http://www.goingware.com/tips/legal-downloads.html ), poti descarca softuri - filme - jocuri gratuite, poti asculta radio sau sa te uiti la posturi TV din celalalt colt al lumii in mod gratuit, te poti juca online in mod gratuit, etc. Toate aceste activitati mai sus enumerate si multe altele sint perfect legale, iar daca doresti sa le desfasori si internetul nu merge la viteza mai mare decit 56 kbps , evident ca nu iti convine si poti sa reprosezi pe un forum calitatea slaba a furnizorului tau de internet. Ce este rau in asta ? Ar trebui ca internautii romani sa se autocenzureze, sa taca si sa inghita in sec ?
Eugeniusro, eu iti recomand sa depasesti granitele internetului romanesc si ai sa dai peste forumuri unde in fiecare zi sint criticati dur furnizorii de internet. Mergi pe forumul Broadband Reports (
http://www.broadbandreports.com/forums/all ) si ai sa vezi cum sint criticati toti furnizorii din USA, desi vitezele pe care le ofera acestia si calitatea conexiunilor sint mult mai bune decit ce exista in Romania. Sau dupa parerea ta, faptul ca acolo este vorba de internauti care sint cetateni americani, ii scoate automat din categoria "hotilor" ? La fel stau lucrurile si in Franta, unde exista un forum numit ADUF (
http://www.aduf.org/index.php ) al asociatiei utilizatorilor celui mai mare furnizor de ADSL dupa France Telecom, anume Free.fr. Ce crezi ca se intimpla pe acel forum ? Se discuta despre calitatea serviciilor si se critica acolo unde este de criticat.
Cultura democratica inseamna si expunerea libera a opiniilor, de ce nu ar trebui sa existe ea si in Romania ? Sau ideea este sa acceptam o piata libera a produselor, dar nu si una a ideilor, pentru ca face rau "situatiei economice" sau imaginii unor companii ? Atunci ce ne facem ? Am scapat cu greu de dictatura politica, cea in care functiona perfect autocenzura si ne afundam de bunavoie intr-una economica, unde ni se recomanda din nou sa ne tinem gura daca nu ne convine ceva ?
P.S. Evident ca singura reactie eficienta impotriva trolilor este ignorarea lor si ca atare Eugeniusro a fost si el adaugat la lista mea de persoane ignorate pe acest forum.