Thread: Filme asiatice
View Single Post
Old 27-12-2005, 22:13   #1 (permalink)
Adin
Registered User

Adin's Avatar

Filme asiatice

Cred ca multi dintre noi avem momente in care am vrea sa vedem si ceva diferit de filmele de la Hollywood. Filmele asiatice sunt o alternativa, problema e ca in general se cunoaste foarte putin despre ele. Ar fi interesant daca pe threadul asta am discuta despre ele si am face niste recomandari. Incep eu:

My sassy girl - comedie care a revolutionat genul in Coreea. Hollywoodul face un remake care va aparea anul viitor. Cei care au idei preconcepute despre filmele coreene ar putea avea o surpriza - multe din filmele recente au buget mare, sunt moderne si bine jucate. Ratingul de 8.2 de pe IMDB, cu mii de voturi, e un argument pentru calitatea lui My sassy sirl.

Kung-Fu Hustle - Comedie cu arte martiale, amuzanta, cu un ritm rapid si efecte speciale din belsug. Una din cele mai distractive filme pe care le-am vazut anul asta.

In the mood for love - Poveste subtila de dragoste, decoruri si cadre superbe create de cel mai faimos regizor asiatic actual, Kar Wai Wong, si Christopher Doyle, poate cel mai bun director de imagine din lume. Ar putea fi un pic prea lent pentru cei care care vor povesti simple si actiune multa.

House of the flying daggers - Aventura romantica cu o poveste simpla, dar plina de suspans, si o realizare vizuala cu adevarat fantastica.

The twilight samurai - Spre deosebire de alte filme cu samurai, pune accentul pe dezvoltarea personajelor, nu pe lupte, desi exista si acestea. Un film despre onoare, iubire, saracie, combinatie neobisnuita de realism social si fictiune.

Hana-bi - La suprafata film politist, in esenta drama psihologica. Un politist marcat de moartea fiicei sale trebuie sa se descurce cu yakuza care il urmaresc pentru o datorie si cu boala grava a sotiei.

Adin is offline    Reply With Quote