View Single Post
Old 17-01-2006, 10:11   #45
kpk1
Registered User

kpk1's Avatar

Unhappy

Quote:
Originally Posted by Mir
Eu chiar nu inteleg cum se poate si filma si foto in acelasi timp
Tehnic vorbind, se poate; artistic, te inteleg perfect, rezultatul pot sa spun ca e aproximativ multumitor, avand in vedere in special remuneratia.

Quote:
Originally Posted by Mir
Stiu ca se cauta oameni care fac ambele in acelasi timp, ba chiar am auzit si de DJ-i care fac foto si filmare....mai lipseste sa fie si preot si ospatar.
nu te contrazic, cazurile pot merge pana la extrem, dar sunt in stare sa pun pariu ca in toata tzara, exceptand marile urbe, se face asa, si foto si video de o singura persoana.

Quote:
Originally Posted by Mir
Ideea ar fi sa incercam sa dezobisnuim lumea de asa ceva si sa impunem calitatea...
Ceea ce spui tu este valabil cand macar 4-5-6 intr-un orash mic isi doresc sa faca asa ceva; cu unul singur, ramai cu speranta.

Ideea este urmatoarea in provincie (si cred ca pe undeva si in urbele mari intr-o mai mica masura):
ai o camera video digitala care te-a costat o semiavere si un SLR Nikon pe film .. investitie maxima 60 mil - bani pe care ii scoti intr-un sezon

Un setup mai avansat ar fi o camera video digitala (dar de data aceasta cu pretentii) si tot acelasi SLR nikon pe film .. investitie ~ 100 mil

Ce este de observat ca video este provocarea si nu filmul, pt ca acel client va fi multumit cu siguranta de calitatea pozelor respective (sa vezi exclamatii de genul "uite-ma si pe mine cand .." "uite-l pe asta ce ..." ... si in nici un caz afirmatii de genul "ce adancime de camp, ce unghi, ce combinatie de culoare, ce inspiratie") asa ca nu se observa diferenta de aparate - poza tot de gramada ramane - asa ca diferenta se face la calitatea vizuala a filmului.

Eu am inceput exact pe "dos", adica am plecat din start cu o camera video de top dar cu un digital fara performantele unui SLR - Olympus 7070 (un aparat foarte bun in clasa lui - am avut de invatat din plin de la el). Acum imi doresc un DSLR si astept dupa el si el asteapta dupa mine

In ceea ce priveste fotografia, oamenii cumpara cartoane, nu amintiri, nu imagini, asa ca acel DSLR il cumperi mai mult pt orgoliul propriu si pt acel plus de fexibilitate fata de film. Si de aici si diferenta de investitie/castig - de ce inca filmul e la mare putere in provincie !? - pt ca profitul este acelasi; si cine cauta profit, din film il va avea din plin.

Pune in balanta un Nikon pe film (F65, 35-80/4/5.6, SB-28) care nu face mai mult de 7-8 mil si 15.000/poza - banii ii scoti in 2 nunti maxim. Si mai pune in balanta un 350D kit minimalist (.. & tamron 28-75; 420EX; card 1G) care te duce lejer la un 55-60 mil. Concluzia: investitie de 10 ori mai mare si profit .. ioc. Multi sunt destul de batrani in meserie ca sa nu-si mai doreasca altceva decat bani si atunci sigur din film ii va castiga.

Toata lumea iubeshte calitatea, dar cand vine vorba sa si platesti pt asa ceva toti fug la Gica cu muzicuta ca e mai ieftin Daca e sa faci un singur job din cele doua castigul este sub jumatate. Acum nu stiu cum se plateste la voi dar ca sa muncesti o zi si-o saptamana pt 2 lei mai bine raman la nivel de hobby.

Specia - omul de provincie - este foarte .. DUMP .. asa ca sa vi cu tehnologie de maine la inteligentza de ieri nu e chiar un bussines.
Toate cele insirate mai sus (si in celelalte posturi) le-am insirat pt. a da pe fata adevarul despre ceea ce se intampla in provincie (fara cateva orashe mari) si care cred ca e cel putin 90% din tzara asta. Nu imi este rushine de ceea ce se intampla pt. ca pur si simplu nu eu dictez piata, ci piata iti impune cum sa fi. Singurul atu pe care il poti avea este marketingul si poate pe undeva spontaneitatea/originalitatea.

Imi cer scuze daca totusi ma insel in cele enumerate mai sus; oricum sper sa fie ultimul post pe tema asta: echipamente si castig la nunta de provincie.

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote