Acest fir de discutie a fost un experiment reusit, dovada ca este citit si se raspunde la el la citiva ani de la parasirea de catre mine a discutiilor. Probabil ca i-a invatat pe multi dintre internautii incepatori cum sa descopere trolii ce bintuie pe forumuri si sa ia masurile adecvate pentru a nu-si pierde vremea in discutii inutile si consumatoare de timp. Toti cei care au contribuit la dezbatere (atita cit a fost) au stiut in ce se baga si cred ca nimeni nu poate spune ca regreta ca a participat, desi evident ca la fel ca in orice discutie in contradictoriu au existat invingatori (cei care si-au pastrat calmul si au folosit argumente) si invinsi (cei care s-au agitat in mod inutil si nu au fost in stare decit sa profereze injurii).
Internetul romanesc a evoluat si desi mai exista inca flamboaie numarul lor a scazut considerabil fata de data la care am initiat eu acest fir de discutie, poate si pentru ca proprietarii si moderatorii au inceput sa-si ia rolul in serios in conditiile in care concurenta intre forumuri este acerba, iar numarul de vizitatori este acela care determina cistigurile din publicitate. Este foarte interesant si faptul ca forumul ComputerGames.ro (unde am putut sa-mi expun liber opiniile) este in continuare unul din cele mai importante forumuri romanesti, in timp ce forumul Price.ro (unde firul de discutie deschis de mine pe tema flamboaielor a fost sters rapid) este intr-o scadere masiva de popularitate. Fac in premiera "marturisirea" ca inainte de a deschide firul de discutie pe forumul ComputerGames l-am contactat prin posta electronica pe unul din proprietari (Assassin) si acesta si-a dat acordul dupa ce a citit materialul "Forumuri in Flacari" de pe situl meu. Probabil ca in ultima instanta evolutia flamboiului i-a convins si pe cei de la ComputerGames sa devina mai "agresivi" in ceea ce priveste pastrarea discutiilor la un nivel cit mai civilizat, lucru care fara indoiala a contribuit la mentinerea succesului forumului.
P.S. Rune si Titiyo, multumesc pentru aprecieri.
ObyOne, desi esti pe lista mea de persoane ignorate am sa-ti raspund pentru ca vad ca ai o obsesie legata de folosirea barbarismelor in limbajul de zi cu zi, pe care tu o sustii cu argumente de ordin economic si cu un "document" in care emiti previziuni infricosatoare cu privire la evolutia intelectuala a celor care nu fac la fel ca tine . Am spus pe acest fir ca voi oferi la un moment dat argumente despre decizia de folosire exclusiva de catre mine a unor termeni din domeniul informaticii adaptati pentru limba romana. Am facut acest lucru anul trecut iar materialul poate fi gasit la adresa :
http://muntealb.com/LimbaRomana-bn.htm .