31-01-2006, 14:26
|
#28 (permalink)
|
| | Da! Categoric da! Nu este nici un efort în plus pentru redactori să scrie ştirile cu diacritice. Dacă nu vă place layout-ul de tastatură românească de pe windows (presupun că lucraţi pe platformă microsoft) atunci puteţi modifica layout-ul!!! Chiar Microsoft oferă nişte tool-uri pentru layout-ul de tastatură.
În al doilea rând, nu este nici o problemă de compatibilitate. Din câte ştiu eu site-ul acesta afişează diacriticele UNICODE. Adică nu va fi nici o problemă de compatibilitate (îmi pare rău pentru tipu' cu telefonul – codurile de caractere de pe telefoane nu sunt standard – probabil dicariticele lui s-ar fi văzut OK pe telefoane făcute de acelaşi producător). Ca să vedeţi că nu este nici o problemă de compatibiliate am scris mesajul acesta cu diacritice (oricum îl scriam, fără să fie nevoie să demonstrez nimic – eu folosesc diacriticele şi pe messenger). Am scris cu diacritice din OSX 
Vreau să spun că problema nu este de compatibilitate ci de comoditate. Şi să nu-mi spună mie cititorii că diacriticele le zgârie privirea sau, cine ştie – îi obosesc.
Atunci dacă nu este problemă de compatibilitate de ce să nu folosiţi diacritice??? Doar pentru că le este greu redactorilor? Fiţi serioşi... În afară de asta, textul scris corect şi îngrijit dă o notă de profesionalism şi prestanţă articolului. Ca să fiu sincer nu ştiu dacă mi-aş arunca ochii pe un articol scris de un irc-ist plin de tz, sh şi mah!!! Adică nu pricep de ce cineva ar scrie două caractere (t + z) în loc de unul: ţ?!?!?! |
|
| |