multumesc bisti.
deci.....masina a fost adusa in sept-oct anul trecut din germania, omul nu a inmatriculat-o, spunand ca sunt persoane care doresc sa fie primul proprietar in rom (ma rog). i-a facut RAR-ul, itp-ul, care este valabil pana in 2007, are carte de identitate. acum masina are nr rosii care au expirat, deci dc este nevoie de alt cert de autenticitate, va trebui remorcata pana la RAR.
ideea este ca certificatul de autenticitate a fost eliberat pe 23 dec 2005, pe el se specifica virgula ca este valabil 30 de zile, dar eu am gasit pe undeva ca ar fi valabil 60 de zile, nu stiu insa dc asta incepand cu 1 ian 2006 (
http://www.cdep.ro/proiecte/2005/400..._pl441_05.pdf).
LEGE nr.374 din 13 decembrie 2005
privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 35/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere şi eliberarea cărţii de identitate a acestora, în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România
Textul actului publicat în M.Of. nr. 1138/15 dec. 2005 (8) Certificatul de autenticitate al unui vehicul rutier este valabil timp de 60 de zile calendaristice de la data eliberării acestuia."