View Single Post
Old 29-03-2006, 04:41   #36 (permalink)
Ben Ami
Registered User

Ben Ami's Avatar

Quote:
Originally Posted by cuza26
P.S.: Nu dati la fata va rog.
iarta-ma ca te intreb asa, pe nepusa masa, cati dintre noi crezi ca au avut net "din prima"? cati s-au uitat la filme? cati au ascultat macar muzica si nu bip-aitul ala enervant? cati dintre noi au avut sansa sa aibe prieteni mai mari care sa-i fascineze cu ceea ce le daruiesc?
am spus mai sus ca le vom oferi si SUPORT TEHNIC (insa, nu numai!).
si apoi, ignori caracterul "formator" ca sa zic asa al "gestului". RoadAxle a propus o idee extraordinara "Poate daca apare acel cadru didactic care sa se implice se pot strange intr-o scoala. Si de ce nu la practica elevii sa invete sa si monteze sisteme, ca bricolajul in traforaj s-a fumat de pe vremea lui Ceasca" si cred ca este destul de fezabila. in fond... unii dintre noi nici macar traforaj n-am avut.
gandeste-te ca acesti copii NU AU NIMIC, ca NIMENI ALTCINEVA nu le ofera O SANSA!
pe acesti copii ii vom cauta in primul rand!

ps. pot intoarce si celalat obraz daca doresti

Quote:
Originally Posted by cuza26
ben ami nu intentionam nici un obraz sa ti-l ating, nu asta era ideea, doar ca daca tot n-au nimic acei copii hai sa demonstram ca nu dam cu gunoi in ei, faptu ca noi nu am avut nu inseamna nimic....sau acuma de fapt e daca eu n-am avut din prima nici altii sa nu aiba? nu am zis sa se gaseasca ultimele aparitii dar nici chiar 486 sau k6-II. Totusi man...gandeste-te un pic, ce o sa faca acel copil cu un 486(aici chiar astept un raspuns). Nu mai bine facem o cheta?
doi oameni mi-au scris (deja) in pm cum "in caz ca" la sfarsitul "construirii" fiecarui sistem mai avem nevoie de "ceva"... sunt gata sa "rezolve problemele". dumnealor, probabil ca nu doresc sa se stie ca doresc sa faca acest lucru. de aceea o sa las lucrurile sa se desfasoare firesc. si o sa contez pe acel ajutor total dezinteresat. sunt sigur ca multi dintre NOI vor dori ca acel copil sa aibe macar "interfete" nou-noute (si ma refer la mouse, tastatura si boxe, indeosebi) lucruri care nu sunt chiar atat de scumpe. cat despre celelalte componente mai "batrane"... e clar ca vor fi folosite doar de copii atat de dotati intelectual incat sa nu-si doreasca doar filme si jocuri consumatoare de resurse. sa fim seriosi, viata nu se reduce la atat de putin.

alt ps. Primum non nocere (inainte de toate sa nu faci rau... parca!) spunea un tip, Hipocrate, si facea aluzie la etica unui medic. Prin bunavointa noastra, dictonul poate avea si alte conotatii, si daca ar fi sa ne referim doar la educatia celor mici si neajutorati, atunci cand ne rupem o ora si reusim sa avem un dialog real cu ei... nu facem altceva decat sa ne asiguram - o data in plus - ca la batranete vor fi mai putini cei care ne fura sacosele cu cine stie ce salam o mai fi pe atunci la moda!
pai nu? sau inca mai credem ca NOI n-avem nici o vina vis-a-vis de ceea ce se intampla in jurul nostru? eu zic ca putem trai exact asa cum ne dorim daca nu traim doar ca sa consumam, ci ne preocupam si de "sanatatea" a ceea ce ne inconjoara: copii, batrani, mediu.
daca strangem impreuna un pic randurile in jurul unor idei macar logice, daca nu nobile, avem cu totii de castigat.
pana si viata de pana atunci ar parea alta!
(Proiectul pentru copiii saraci http://www.computergames.ro/forum/sh...d.php?t=179351)

Last edited by Ben Ami; 29-03-2006 at 06:11..

Ben Ami is offline    Reply With Quote