View Single Post
Old 04-04-2006, 22:03   #214 (permalink)
Ben Ami
Registered User

Ben Ami's Avatar

Quote:
Originally Posted by ADINAC
ben ami - copilul despre care iti vorbeam cam asa este . uitat de toti si asa va ramane.. probabil. Nu-ti imagina ca se ocupa vreo organizatie de el... saracul . pacat ca nu are voie nici macar la calculator. am sa ii spun maica-sii si nu o sa-i mai dau de internet.
Adina, fiecare isi poate imagina - din pacate, sau din fericire - cam ORICE (nu sunt rau, dar link-urile oferite de tine pot permite acest lucru - si nu e decat un exemplu!). graba de a "sari in ajutor" poate duce la cazuri paradoxale... ca cel prezentat de tine - in care am fi facut mai mult rau decat bine. NU SUNTEM JUDECATORII NIMANUI... facem ce putem, nu inlocuim pe nimeni, daca putem... suplinim si atat!
niciunul dintre noi nu-si doreste si nici nu s-a gandit vreodata sa-l inlocuiasca pe D-zeu! oameni buni sunt peste tot si nici o cauza nu e pierduta. am spus de atatea ori ce incercam sa facem - IN DREPTUL NOSTRU - fara a judeca oamenii, fara a dispera pe cei care ne citesc cu tot felul de "chestii" lacrimogene si sofisticate de cuvinte care nu-si gasesc linistea nici macar in frazele impricinate.
suntem oameni si avem - fiecare dintre noi - creier sa judecam si sa discernem (atunci cand e cazul s-o facem!). nu vrem sa creada cei ce ne citesc ca CERSIM. (intelegi Adina?) am gasit tot felul de posturi de ale tale - care mai de care - pe alte threaduri de pe alte siteuri... pe care NU le judec. fi amabila si pastreaza "spiritul" micii comunitati de oameni binevoitori si modesti (cu tot ce decurge din dorinta de a pastra cat mai bine intimitatea lor si a donatorilor).
nu vrem sa isterizam lumea, ci sa atragem atentia asupra micutilor mai vitregiti de soarta. pentru a nu deveni SCLAVII de maine. incercam sa fim atenti la dezvoltarea lor intelectuala "in progres". pentru toate celelalte tipuri de dezvoltari (emotionale, spirituale si care or mai fi - ca doar nu-s de meserie sa ma pricep!) exista o sumedenie de alti oameni care se pricep mai bine decat noi: medici, preoti, invatatori, politisti, primari, dentisti...
avem bunavointa si ne rupem de la gura TIMP sa facem o "treaba" onesta, fara a prejudicia - daca se poate - nici macar sentimentele celui ce primeste (pentru ca se poate intampla ca acesta sa nu doreasca un ajutor ca cel pe care noi dorim sa-l oferim - si in astfel de cazuri va trebui sa stim sa ne retragem!).
fara telenovele, fara hei-rup-isme care stanjenesc, fara istericale, fara tot noianul de alte modalitati care dispera oamenii, si pe care suficient acestia le intalnesc in mass-media consumatorista.
hai sa incercam ceva banal. sa fim doar oameni, si sa ne pese de acest lucru!

later edit:siven01... am avut rabdare 4 ore sa discut cu adina... sper sa ai si tu si apoi vei vedea despre ce incerc - de fapt - sa NU spun!
(Proiectul pentru copiii saraci http://www.computergames.ro/forum/sh...d.php?t=179351)

Ben Ami is offline    Reply With Quote