Quote:
|
Cei care sunt valoroşi se duc la o editură, sunt selecţionaţi, şi publică o carte (şi mărturisesc că citesc multe cărţi, de toate tipurile), sau poate chiar un articol pe net la un ziar de prestigiu. În rest, Dumnezeu cu mila.
|
O carte despre ultimile buguri dintr-un script pe care il folosesti pe un server este putin probabil sa apara prea curand. Iar, daca apare, e deja old news. La fel, o carte sau un ziar in care sa fi aparut cei care isi cautau familia dupa uraganul Katrina, iar e putin probabil sa fie publicate prea curand. Cauta insa pe net cati si-au gasit asa familiile.
Blogul este un simplu site, dupa parerea mea. Tot ce difera este suportul pe care este construit.
Ce e mai important si ceea ce a facut ca blogurile sa fie atat de utilizate este faptul ca ofera si utilizatorului atehnic (cel pentru care un tag html are aceeasi semnificatie cu semnalele de navigatie prin steaguri) posibilitatea sa publice, foarte usor, diferite informatii. Dai click pe New post, scrii si publici. Nu exista ftp, html, php sau mysql.
Un blog aduce in plus, pe langa informatii, experiente personale. Cand cumperi o masina, intrebi prietenii ce parere au, ca feeling, chiar daca tu stii detaliile tehnice. Dar daca prietenii tai nu stiu nimic despre masina respectiva? Dai un search in bloguri, si ai sa gasesti opinii diferite, de la utilizatori reali. Ii poti intreba, poti obtine mai multe informatii samd.
Gata, am scris cam mult. Ma duc sa postez si pe blogul meu toata povestea asta