de ce va incapatanati voi sa refuzati ceva in totalitate doar pentru ca 99% din acel ceva e o prostie? nu raspundeti, e retoric, nici eu nu stiu de ce ma incapatanez sa caut acel 1%.
uite cum vad eu lucrurile:
- in muzica se produc o gramada de porcarii. gramada cu G mare. sute, mii, zeci de mii de CD-uri cu muzica; de la manele la muzica clasica; eu as zice ca procentul de muzica proasta e mai mare decat procentul de muzica buna; dar nu sunt dispus sa renunt la a cauta artistii care sa-mi placa sau la anumite melodii care ma fac sa simt ceva, doar pentru ca nu vreau sa caut printre gunoaie; plus ca e mai usor, o data ce am gasit ceva care imi place, am un punct de plecare, caut melodii de acelasi gen, de acelasi artist, ...
- in industria cinematografica se produc multe filme. Bollywood depaseste Hollywood ca productie; din punctul meu de vedere e aceeasi problema. nu ma obliga nimeni sa ma uit la porcarii, caut ceva care sa ma atraga; si de aici, iarasi e mai usor - aceiasi actori, acelasi regizor, ...
- se scriu o multime de carti; nu mai fac iar teoria de mai sus, ideea pe care merg eu cred ca s-a inteles deja;
sunt de acord ca blogurile nu se ridica la nivelul creatiei muzicale, cinematografice sau literare... dar tot o creatie e. adica un om face ceva, sau macar incearca... pentru mine e foarte important sa incerci sa creezi ceva, indiferent care e forma.
fata asta chiar deseneaza binisor. iar xiu ma face sa zambesc. si mai sunt cativa. nu citesc 100 de bloguri pe zi. am 2-3 unde dau click zilnic, si inca vreo 2-3 unde dau click cand imi aduc aminte.
nu incerc sa va conving, e dreptul vostru sa respingeti blogurile cu totul - incerc doar sa explic de ce mie imi place sa-mi arunc ochii pe un blog.
mascatu - e alegerea ta sa nu cauti trandafirul pe camp si e ok daca iti gasesti trandafirii in alta parte; mie imi place diversitatea asa ca ii iau si din carti si din filme si din muzica si din bloguri si cred ca ii mai iau si din alta parte dar nu-mi aduc aminte acum;
johnny - e alegerea ta sa nu scrii un blog despre filme, numai ca daca aplici aceeasi idee la carti (nu scriu o carte pentru ca sunt o gramada de carti proaste in jur) rezultatul nu e bun. te predai fara lupta. cu atat mai mult cu cat probabil ca te descurci la critica de film. daca preferi sa iti petreci timpul creand altceva, e ok. daca in schimb nu creezi nimic, nu mi se pare ok. eu ma gandesc ca un blog e primul pas. pe urma vine un articol intr-o revista/ziar si apoi o carte.
doua persoane care blog-eaza in mod regulat or sa faca impreuna o carte. daca vreti, blogurile lor au fost ciornele, acum trec pe curat. asa ca se poate, nu e numai iluzia mea.