Thread: Bloguri
View Single Post
Old 12-04-2006, 00:36   #96 (permalink)
Orson
Registered User

Orson's Avatar

Smile

Quote:
Originally Posted by Mascatu
Muzica, filmele şi cărţile mai trec printr-o selecţie înainte să ajungă la mine.
si manelele care apar pe cd-uri sunt scoase de casele de discuri. asta nu le transforma in muzica buna. sau daca vrei, ce apare pe piata reprezinta crema manelelor, probabil ca sunt si altele, mai proaste, care nu sunt lansate.

filtrul dat de edituri/case de discuri/... poate sa fie un lucru bun sau un lucru rau. nu cred ca e asa usor sa publici o carte daca nu ai nici un fel de antecedent. asta nu inseamna in mod obligatoriu ca ceea ce scrii nu poate sa fie de calitate.

mie mi se pare ca blogurile au dat o libertate mai mare oamenilor. daca vor sa scrie, atunci scriu, fara sa mai fie limitati de edituri, tipografii, bani, prejudecati, ... si asta poate sa fie bine sau rau. nu e 100% mai rau.

mai zic o data - 99% sunt varza, dar nu mi se pare ok sa le respingi complet. s-ar putea sa pierzi ceva interesant. imi aduc aminte de blogul unei tipe dintr-o tara scandinava (scria in engleza) unde nu am intrat decat o data, din intamplare, si probabil ca nu o sa mai intru niciodata. mi-a ramas in minte o chestie pe care o scrisese ea: juca intr-o dupa-masa WOW si dupa ceva vreme isi da seama ca o urmarea un personaj asa ca se opreste din omorat monstrii si il intreaba pe ala ceva in engleza. tipul nu-i raspunde nimic dar tot merge pe langa ea. in final, dupa alte cateva intrebari fara raspuns (engleza, finlandeza, alte limbi mai mult sau mai putin cunoscute), tipul scrie Ukraina (sau ceva asemanator). probabil ca habar nu avea engleza si nu stia ce-l intreaba tipa. dupa aceasta marturisire, au continuat sa omoare monstrii impreuna, intr-un limbaj tacit universal.

mie mi s-a parut extraordinara intamplarea - faptul ca jocul asta poate sa lege oameni care fara el, nu ar avea nici cea ma mica legatura. si daca treci de la WOW la net in general, e si mai bine. tu, ca persoana din romania, poti sa scrii si sa fii citit de cineva din peru (cel mai probabil daca scrii in engleza, dar nu e important in discutia asta asa ca nu sariti pe mine ca sunt ro globalizare). poti sa ilfaci pe ala sa stie ce simti tu in romania si ala sa te faca pe tine ce simte el acolo in peru.

asa ceva nu am gasit intr-o carte. o fi publicat undeva, nu zic nu. dar nu resping blogul si ma apuc sa caut cartea acum. in plus, procentul de naturalete in bloguri e mai mare decat proecentul de naturalete in carti.

@Ivan - e usor sa faci critica. de posturi, de oameni, de orice in general. e mai greu sa faci critica constructiva.

Orson is offline    Send Message via Google Talk to Orson Reply With Quote