Thread: Bloguri
View Single Post
Old 14-04-2006, 17:53   #145 (permalink)
wirespot
Registered User

OK, pentru cărţi şi articole de ziar exista pînă acum o barieră: trebuia să ai bani, să te accepte editura, sau să fii ziarist şi să fii angajat la ziar etc. La bloguri şi wikipedia bariera nu mai există aşa că va creşte foarte mult cantitatea.

Eu zic că, statistic vorbind, şi cu bariere de publicare şi fără, tot putem spera la maxim 1% chestii cu adevărat valoroase. Dar dacă totalul de chestii care se publică creşte, atunci acel 1% e şi el mai mare, nu? Fără bariere publică şi oameni care nu s-ar fi apucat altfel să scrie o carte şi unii dintre ei spun chestii folositoare.

Ş-apoi să fim sinceri, nici cărţile clasice nu-s toate extraordinare. Dacă te-a acceptat o editură nu înseamnă neapărat că ai scris cine ştie ce înţelepciune. Şi pe de altă parte, nu văd de ce să ne băşicăm acum că au luat avînt blogurile, site îşi poate face oricine de vreo 10 ani încoace şi marea majoritate sug la fel de mult ca blogurile, deci nu văd noutatea. Nu cred că au blogurile ceva special, pur şi simplu a început lumea să afle de Internet mai mult.

O să ajungem probabil peste alţi 10 ani să poată oricine să-şi "publice" tot ce gîndeşte cu minim de efort. Şi guess what, marea majoritate o să fie tot de kko. Probabil după ce o să se atingă culmea culmilor şi o să poţi publica direct ce vezi cu ochii tăi sau ce gîndeşti instantaneu, o să se sictirească lumea şi o să se lase de sportul ăsta.

Că veni vorba de blogurile marfă, azi am citit o listă de zece chestii care spune cum ar trebui să fie un blog. Ce pot să zic, dacă toţi blogerii de peste tot ar băga la cap măcar 2-3 chestii de acolo s-ar curăţa mult internetul...

wirespot is offline    Reply With Quote