sali de cinema pline = cineva nu munceste = nu produce = economie slaba
Assassin, pretul mic nu este un parametru nou. Problema este cu elasticitatea cererii. De acord volumul este mai mare, dar cand scazi un pret de 31 la 8, cresterea in volum trebuie sa fie la fel de semnificativa ca si reducerea de pret. Problema cu aceste produse este ca nu ai un produs efectiv. Adicatelea el este produs o singura data si poate fi vandut intr-o infinitate de exemplare. Costurile aferente productiei efective sunt insignifiante in comparatie cu dezvoltarea. Nu poti fixa margin/unit sau overhead/unit cand nu prea stii care va fi volumul vanzarilor pentru ca incepi sa te joci cu pretul.
Aceste companii nu cred ca sunt maestrii in studii de piata, forecast si analize financiare. Calcularea unei elasticitati nu e joaca de copii, asa ca majoritatea prefera pastreze pretul fix si comparabil pe piata, sa plateasca cateva zeci de mii de dolari pe an unei companii pentru studii de piata generaliste si sa faca previziuni de 2 lei. Principiul lor (majoritatii) cred ca este: costuri minime, venituri maxime (asta ca sa nu fi singurul Captain Obvious pe aici

) = calitate minima, preturi maxime.
Eu sincer am un respect profund pentru industria asta. E fascinant cum au reusit sa tina preturile atat de sus pe o piata atat de fragmentata. Incep astia sa se bata in preturi in oligopoluri ca si telecom si nu in asemenea piete predestinate "price-war"-ului.