Quote:
|
Originally Posted by Assassin Repet, 6 milioane de copii vandute de Starcraft vs. 60 de milioane copii piratate. Daca le-ar fi vandut la 8$, in loc de 39.99$, ar fi scos mai multi bani.... jocu' s-ar fi putut vinde mult mai bine si daca ar fi avut un pret de 25$ care e oricum mai mic decat cel de 39.99$. |
dar cine iti garanteaza ca la 8$ se vor vinde 60milin plus, si nu doar 10? Asta e problema cu rationamentul tau, e plin de presupuneri.
Da-mi voie sa ma repet la randul meu: depinde de elasticitate: daca scazi pretul cu 10$ cu cat va creste volumul?
Nu este usor de calculat.
In al doilea rand... daca tu vinzi la un pret mai mic decat restul, ce i-ar oprii pe ei sa vanda la un pret si mai mic decat tine, astfel incat sa te oblige pe tine sa vinzi la un pret mai mic decat ei, etc. Vezi cum se duc dracu profiturile? Si cand nu mai ai bani ca vinzi prea ieftin, de unde bani pentru super jocuri asa cum vrei tu?
Poate ma insel si chiar fac asemenea studii. Poate ca au decis ca acest pret este perfect pentru a pastra veniturile la un nivel acceptabil astfel incat sa poata investii in alte produse "decente".
Din nou, poate este mult mai eficient sa faca lobby la UE si DoJ pentru crearea acestor legi care le vor creste veniturile mai frumos decat scaderea pretului. Ce preferi, sa vinzi cu 39$ 5mil in plus sau cu 8$ 20mil in plus? (cifre scoase din burta, dar asa cum tu presupui ca profiturile ar fi mai mari in eventualitatea scaderii preturilor, da-mi voie sa am o parere contrara)