Si in cate exemplare s-ar fi vandut la 39$? Presupunerea consta in:
8$ X sute de mii de exemplare > 39$ X unknown variable
Nu, nu este evident. Da-mi voie sa citez dintr-un mare contemporan ce a postat acest argument pe pagina precedenta: "nu orice copie pirat = un exemplar original nevandut". De asemenea ma repet pentru a 4-oara pe acest topic: NU STII cat s-ar fi vandut la 8$. Presupunere.
Nu ma intereseaza cat de mare e piata, ma intereseaza care ar fi volumul vanzarilor mele. Intelege ca publicul tinta <> numarul de clienti. Oricum ai lua-o.
Nu toti sunt ca tine. Tu spui ca ai cumpara daca ar fimai ieftin. Altii considera ca "cel mai scump lucru pe lumea asta e libertatea". De aceea prefera sa plateasca, de la impozite pana la 39$ pt. un joc. De frica. Nu iti generaliza cazul. Nu presupune ca esti media si majoritatea in acelasi timp.
LE:
Quote:
|
Originally Posted by Assassin Si inca ceva. Sa zicem ca pretu' unui joc A e de 39.99$ si publisheru' respectiv se hotaraste sa il vanda cu 35.99$. E oare aceasta scadere de pret un motiv suficient pt toata lumea ca sa se deplaseze la magazin sa cumpere jocu'? E acesta un motiv suficient in conditiile in care daca ti se strica CD-u' cu jocu' respectiv, adio joc, deci adio bani? E acesta un motiv suficient in conditiile in care aceasta reducere de pret uneori nu acopera banii de benzina cheltuiti cu deplasarea pana la magazinu' de jocuri? |
in sfarsit ai inteles ce e aia elasticitate. Acea scadere insignifianta pentru tine pentru ca tu stii ce joc vei cumpara si faci drumul pt. acel joc, este semnificativa pentru mine care ma duc la sectiunea de jocuri la carrefour cand femeia e la bigudiuri si ma uit la o anumita categorie. Poate il aleg pe ala mai ieftin. Un cumparator in plus. Volumul creste, dar nu la fel de mult. Creste direct proportional cu reducerea de pret. Din nou, te consideri media si majoritatea. Emiti axiome in baza propriei experiente care poate (habar n-am) nu are nici o legatura cu realitatea.