View Single Post
Old 30-05-2006, 09:20   #1 (permalink)
Danmarc
Registered User

Dilema: grosimea stratului de Arctic Silver 5

Ii rog pe cei care au folosit deja Arctic Silver 5 si au experienta sa ma lamureasca:
Dupa indelungi cautari, am reusit sa gasesc Arctic Silver 5 (ironic, chiar a doua zi dupa ce am montat un AC Freezer 7 Pro cu pasta originala ) si ma gasesc in fata unei dileme:
1. Cata pasta AS 5 sa pun pe procesor?
Intreb pt ca, la instructiunile de pe site-ul Arctic Silver (http://www.arcticsilver.com/arctic_s...structions.htm) ei recomanda o cantitate aproape infima, de marimea unui bob de orez ceva mai mare, pusa pe centrul capacului metalic de la P4 si care se va intinde singura la presiune, in timp ce pe "talpa" de cupru de la Freezer 7 era o cantitate mult mai "generoasa", ce acoperea toata talpa si avea si o grosime apreciabila, de circa 0,5 mm cred, deci cu mult mai mult decat la Arctic Silver.
Stiu ca ambele extreme sunt nerecomandate: prea multa pasta o sa curga pe langa iar prea putina e si mai periculos.
2. Am vazut de asemeni ca unii recomanda sa pui pasta pe centru si sa o intinzi singur pe procesor, in timp ce altii spun sa o lasi pe centru si sa se intinda singura la presiunea coolerului. Care e metoda?

Multumesc.

Cu stima.

Danmarc is offline    Reply With Quote