|
Nu m-am aprins absolut deloc. Nici acum si nici la dialogul purtat acu' doua seri.
Mai ales ca sunt situatii diferite. In cazul de fata n-am facut altceva decat sa solicit intr-un mod cit se poate de politicos reformularea mesajului, din motive de context. Care context ? Va povestesc eu, ca nu ma doare gura, tocmai ca sa evit orice neintelegeri ulterioare.
Aseara vorbeam cu cineva de la Sprits, despre mesajul in care se specifica ca nu vor fi primiti in alianta decat DUPA ce vor fi cel putin 15 membri si despre posibilitatea utilizarii serverului de TS al Dudelor. Oameni cu mult bun simt, au spus ca ei nu indraznesc sa-l utilizeze de vreme ce nu-s in alianta. Dar nici nu le daduse prin cap sa ceara permisiunea. Asa ca i-am dat un whisper lui TUDY si l-am intrebat daca DA sau BA. Omu' a zis ca nu-i nici o problema. Si l-am mai rugat sa posteze pe forum un mesaj explicit in acest sens. Care mesaj, n-a aparut. In schimb a aparut cel pentru care am cerut reformularea. Acum sper ca e mai de usor de inteles de ce am intrebat.
Iar peste asta, undeva separat, vine cred, discutia purtata acu doua seri, referitor la "coborarea zeilor in vizita pe la dudele Acre", la "daca nu te cunosc de cel putin doi ani n-am cum sa-ti acord credit", la "TS-ul pe post de Holy Grail, mai important decat chiar jocul in sine" si o scurta divagatie in jurul etichetei de "noob". Cred ca la asta se refera Assassin, ca alta discutie n-am avut cu nimeni, fiind eu mai tacut din fire.
Bun. Aia s-a terminat in coada de peste. Dar pentru ca si atunci, si acum discutia s-a purtat in jurul TS-ului, pur si simplu am simtit nevoia unei lamuriri suplimentare. Atata tot.
In cele din urma, indiferent de toate astea, ultimul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sa generam controverse. Veterani si noobi impreuna, daca tot ne-am decis ca ne place jocu' asta, vom fi oarecum siliti de imprejurari sa-l jucam impreuna. In opinia mea nu conteaza nici "/age"-ul, nici ranku', nici sexu', nici varsta. Unii abia s-au apucat de el. Altii l-au terminat de nu stiu cate ori. Unora le place povestea si au preferat s-o joace. Altii, poate mai putin rabdatori, au ales direct PVP. E doar o chestie de gust de vreme ce jocul a fost conceput in asa fel incat sa poate fi jucat intr-un fel sau altul.
In cele din urma noi toti ne-am adunat aici pentru ca acest joc ne place. Cum il jucam, asta-i cu totul altceva. Noobii vor face mereu gafe, vor pune mereu intrebari aiuristice. Veteranii vor fi mereu nevoiti sa treaca cu vederea toate aceste aspecte si sa ofere know-how. Nu bani, nici run-uri, nici altceva.
Primii responsabili cu oferirea de suport trebuie sa fie ofiterii. Care din pacate la Acre n-au facut fata. Cel putin asta e impresia mea dupa doua luni de joc.
Si tot ofiterii zic eu c-ar trebui sa fie responsabili si cu organizarea de diverse incursiuni in grup organizat. Dar ce te faci daca ofiterii sunt nitel absenti sau daca veterani fiind, prefera sa joace altceva sau cu altcineva decat cei din ghilda proprie ? Nu mai zic de guild lider...
Am spus toate astea pentru ca am auzit prea des reprosuri de genul "daca voi nu va organizati, atunci cine s-o faca ? Pina atunci veti sta in suc propriu si nu veti face nimic util". Ceea ce dealtfel e foarte corect. Dar cel putin in ce priveste Acrele, mi se pare absurd sa trintesti un astfel de mesaj si sa ai pretentii ca unul care abia joaca de o saptamina sa-si asume rol de organizator. Inca o data, de-aia au fost pusi acolo ofiterii. Asta ca sa nu zic de liderul ghildei al carui rol este de departe cel mai delicat. Pina la urma, chiar si intr-un joc, functiile lor au fost introduse acolo tocmai cu scopul de a crea o ierarhie decizionala/organizationala.
Nu zic, e mai palpitant la Tomb, e mai dificil in The Deep, e mai <cumva> acolo unde-ti poti dovedi potentialul. Daca insa esti guild lider sau ofiter, atunci scuze, rolul tau principal este sa ridici intreaga guilda. Ca doar de-aia ai facut-o sau de-aia ti-ai asumat functia de ofiter. Sau nu ?
|