View Single Post
Old 20-06-2006, 15:32   #88
florinel28
Registered User

florinel28's Avatar

Well, am intrat si eu in lumea fotografilor de nunta.Desi din afara pare simplu, nu e chiar asa.E foarte obositor,necesita cunostinte tehnice serioase (bine, asta daca vrei sa faci treaba buna) si , cel mai important, viteza de reactie.Nu doar la pozat, ci si la schimbat setarile, la identificat combinatia potrivita, tinand seama de conditiile care se schimba de o gramada de ori pe parcursul unei nunti.
Pot spune ca la bisericile ortodoxe e nasol de tot.E de preferat sa ai un asistent si inca 2 blitzuri pozitionate strategic(practic sa improvizezi un mic studio) altfel cu greu obtii expunere corecta a imaginii(blitzul direct este exclus datorita contrastelor exagerate si umbrelor taioase - probabil ca clientii nu si-ar da seama oricum, insa te simti tu mai bine stiind ca ai facut treaba buna).
O alta buna idee este sa folosesti focusul manual.Imi spunea cineva odata ca, cu ceva antrenament, faci focus manual mai repede decat cel automat.Asa este, mai ales in conditii proaste de iluminare.
M-am obisnuit sa determin daca expunerea este buna dupa histograma, deoarece LCD-ul te induce in eroare.

Referitor la tentativele de-a produce imagini mai "deosebite"(aka artistice), m-am lovit de o rezistenta puternica.Nu la nivel de declaratii cat la nivel de atitudine.Daca cumva reusesti sa identifici un cadru interesant din punctul asta de vedere, cum ai dus aparatul la ochi , subiectul se indreapta, se aranjeaza....si zambeste la camera....La nivel de declaratii, am auzit foarte des "o sa iasa clare?" " sper ca nu ies cu ochii inchisi"....etc. Din pacate...

Totusi, m-am straduit.Mult, pe bani putini...doar ca sa capat aceasta experienta.
Attached Images
File Type: jpg 0003.jpg (43.6 KB, 382 views)
File Type: jpg 0010.jpg (37.7 KB, 423 views)
File Type: jpg 0011.jpg (65.8 KB, 310 views)
File Type: jpg 0008.jpg (39.9 KB, 322 views)
File Type: jpg 0019.jpg (50.4 KB, 387 views)

florinel28 is offline    Reply With Quote