Quote: |
Luni apare omul. Trening de bişniţar, puma turcesc, pantofi maro împletiţi şi cu vârful exagerat de lung, genul de pantofi cu care se omoară gândaci la colţuri. Haina nu face omul mă mint eu. Trebuie să mergem la bancă. Plecăm. Nu m-am trezit încă, mă gândesc să mai trag un pui de somn până la bancă. „Moamăăă” - zbiară cretinul. Sar ca ars aşteptând impactul cu vreo babă ceva. „Ce ţi-aş mânca savarinaaa” - zbiara şi mai tare bivolul manivelând rapid geamul. Treningul lui turcoaz soios pe la guler cu care a venit la serviciu foşneşte de nerăbdare pe el. "bagaboantooo, ce bună eşti!!!" - grohăie el ieşit jumate pe geam la o fată de maxim 15 ani care traversează strada. Eu siderat. Unde trifu' meu e tipul ăla simţit de la interviu? Se sterge la gură cu mâneca treningului. Claxonează agitat minora. Parcă-l vad pe lupul ăla care se dă cu capul de masă în desenele animate cu Droopy. "Moamă ce i-aş face!" - continuă boul. Încearcă să-mi arate ce i-ar face dar trebuie să schimbe vitezele şi se lasă păgubaş. "Era bună proasta, ă?" - caută el aprobare de la mine. Mă fac că văd ceva interesant pe geam. Mă gândesc ca următorul lui pas normal ar fi să-mi bage nişte manele. Nu o face.
|