Asa. Deci am jucat demo-ul.
Va zic eu , asta va fi un joc pe cinste. Cel putin din ce am vazut eu aici.
Te lasa sa joci doua nivele .
Se pare ca in jocul final vei avea 2 personaje cu care vei juca nivele alternativ : un reverend tzicnit si iute de pistol si pe pustiul Billy . Si nu stiu de ce primul umbla sa il omoare pe al doilea , nu am inteles din demo. Ideea e ca toata lumea umbla dupa o comoara blestemata ( blestemul ala se cheama cica "The call of Juarez").
Cu preotul te lasa sa joci un nivel intr-un oras tipic western in care minerii se revolta , il omoara pe serif si tu trebuie sa ii linistesti pe toti. Ce e super e ca are un fel de slowmotion gen Matrix. Ii zice concentration : daca ai pistoalele la brau , nu in mina , in primele secunde dupa ce le scoti beneficiezi de el . Si faci ravagii , poti lua 3-4 deodata . Cum are si sistem de raggdoll sa nu va zic ce ii aruncati pe aia in toate partile.
Poti folosi doua pistoale deodata , chiar cu aiming/fire separat pt fiecare din ele in timpul slow motionului , foarte spectaculos.
Al doilea nivel e chiar imens. Esti cu pustiul Billy intr-o padure ( sa nu va zic ce bine arata vegetatia pe high). Spre deosebire de popa , copilu' nu se prea stie cu armele . Adica nu ca nu le poate folosi , dar adio slow motion . Totul e mai greu. In schimb are un bici cu care se poate juca de'a Indiana Jones (inclusiv sa se foloseasca de el sa se catere , treaca canioane , etc).
Ideea e ca intii trebuie sa folosesti elemente de stealth sa ii furi unuia de la o ferma un cal ca sa poti merge pe imensitatea aia de harta. ( daca ii furi si un pistol va sfatuiesc sa pastrati gloantele pe mai tarziu , sa nu le consumati pe proprietarul calului

).
Iar restul hartii va veti delecta cu intilniri cu indieni , schimburi politicoase de focuri ( imi place efectul unui double shotgun dat de aproape , il arunci 4 metri pe spate ). Si iar furturi de cai + urmariri calare prin padure/canioane. Poti folosi arma in timp ce calaresti ,un mare plus pentru spectaculozitatea jocului.
Grafic e foarte bun . Culorile sunt un pic in tonuri pastelate , foarte potrivite pentru senzatia de westul salbatic pe care vrea sa ti-o induca. Ce am mai vazut deosebit grafic sunt ferestrele de la biserica , sticla de aia f. groasa si circulara , super efectul cum se vede prin ele.
E clar , jocul asta are potential sa devina un hit. Abia astept versiunea finala.