Criteriile folosite de mine pentru a selectiona cele mai bune bloguri au fost :
1) sa fie scrise bine
2) sa fie interesante din punct de vedere al subiectelor abordate
3) sa fie actualizate regulat.
Calitatea scrisului si gradul in care un blog este socotit interesant sint fara indoiala doua criterii care tin de cel care analizeaza blogul in cauza. Eu am "favorizat" blogurile in care exprimarea este mai "literara" (mai apropiata de cea a unui scriitor profesionist), in care se scrie ceva mai mult si care abordeaza o tematica (psihologica, sociala, profesionala, personala, etc.) ceva mai profunda. Sint si citeva bloguri mai "usurele", adica avind o tematica orientata mai degraba catre amuzament, insa au fost selectionate pentru ca sint scrise foarte bine, nu pentru ca ar avea cine stie ce bancuri haioase.
Stiu ca s-a facut cu putin timp in urma un clasament al blogurilor romanesti (
http://unapezi.fourhooks.com/blogwards_html ) impartit pe sectiuni ("cel mai bine scris" ; "cel mai informativ" ; etc.") la care ordinea finala a fost stabilita prin vot. Am vazut topul respectiv si pot sa spun ca nu sint de acord cu multe din ierarhiile finale, ceea ce in definitiv este dreptul meu. Am revizitat azi pagina respectiva si am gasit si motivul pentru care Zoso a reactionat atit de grosolan la clasamentul facut de mine. In topul "RoBlogFest06" Zoso apare pe primul loc la sectiunea "cel mai bine scris" blog", lucru cu care eu nu pot fi de acord dupa ce i-am vizitat blogul. In fapt eu sustin ca toate blogurile romanesti din sectiunea "Personale" a clasamentului meu sint mai bine scrise decit cel al lui Zoso.
Nihasa, nu este nici o conspiratie la mijloc, stiam de blogul tau si l-am vizitat inainte de alcatuirea clasamentului. Se incadreaza in categoria de "bloguri usurele" si dupa cum am spus nu vad nimic rau in asta. Uite chiar un astfel de blog strain (
http://www.tonypierce.com/blog/bloggy.htm ) pe care eu il socotesc bun, pentru ca este bine scris. Doua bloguri romanesti din aceeasi categorie pe care eu le-am selectionat sint "Abjectu" si "Jurnalul Amoralului". Discutia despre mine si Burvi este veche de cel putin trei ani, ma mir ca nu o cunosti pina acum. El a intervenit si pe celebrul fir "Forumuri In Flacari" de pe acest forum, e adevarat sub o alta porecla decit cea consacrata. Ovidiu Bufnila este un scriitor roman de SF foarte cunoscut, care in ultima vreme participa mult la discutiile de pe forumuri si care are un blog bine scris pe care l-am selectat pentru clasamentul meu. Nihasa, mesajele tale care sint in afara subiectului si atacul la persoana m-au facut sa te adaug la lista de persoane ignorate de acum incolo pe acest forum.
PigBrother, este treaba ta daca faci sau nu cunoscute blogurile "serioase" la care te referi. Ironiile deplasate la adresa mea si exprimarea nepoliticoasa ti-au asigurat un loc pe lista mea de persoane ignorate. Din punctul meu de vedere pot gasi si singur alte bloguri valoroase, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca exista destui internauti care pot sa ofere informatii competente despre blogosfera romaneasca. Astept deci si parerile altor internauti cititori sau creatori de bloguri despre clasamentul facut de mine.