Thread: Bloguri
View Single Post
Old 26-08-2006, 18:22   #269 (permalink)
muntealb
Registered User

muntealb's Avatar

Sir Alex Ice, multi scritori nu ar trece un examen psihiatric daca ar fi sa-i judecam dupa scrierile lor. Insa scriitorul nu trebuie confundat cu opera sau cu personajele din ea, un exemplu concludent fiind William Faulkner, probabil cel mai mare scriitor al lumii in secolului 20, care a scris parti din romanul "Zgomotul si Furia" din perspectiva unui handicapat mintal.

Ovidiu Bufnila are un stil de a scrie mai stufos, care are farmecul sau dar care este mai degraba potrivit pentru filozofie decit pentru literatura SF. Poate din aceasta cauza nu mai are succes acum in domeniul in care s-a consacrat. Pe de alta parte scriitorii romani de SF trebuie sa faca fata unei concurente acerbe venita din partea scriitorilor straini (in special din USA) care sint mult mai bine cotati si care sint favorizati de catre edituri tocmai pentru ca li se vind cartile (mult) mai bine. Lucrurile stau la fel si cu blogherii romani, multi dintre ei fiind complet necunoscuti din cauza ca omologii lor straini (mai ales cei de limba engleza) sint mult mai promovati si deci mult mai cititi.

Dark Reign, termenul de "blogosfera" este extrem de uzitat. Pe Timsoft.ro, sit care contine probabil catalogul aproape complet al blogurilor romanesti ( http://www.timsoft.ro/weblog/index.php ) exista o sectiune numita "Blogosfera Romaneasca" (vizibila in partea stinga-sus a paginii a carei adresa am dat-o). In rest ce pot sa zic, lista mea de persoane ignorate creste de la ora la ora.

Modul meu de a alcatui un clasament (impropriu-spus, este mai degraba vorba de o lista) al blogurilor romanesti poate fi combatut cu argumente, insa din pacate pina acum nu s-au lansat decit invective si ironii la adresa mea ca persoana. Cei care inca mai cred ca eu sint afectat de acest comportament ar trebui sa citeasca firul "Forumuri in Flacari".

Sper ca pe acest fir se va discuta in continuare la modul serios despre bloguri si se vor promova blogurile bune. Astept in continuare propuneri care si-ar gasi locul in lista. Cine va avea curiozitatea sa caute sintagma "bloguri romanesti" cu Google (.ro sau .com) va vedea ca lista mea este pe prima pagina, pe locul cinci.
Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri.

muntealb is offline    Send Message via Google Talk to muntealb Reply With Quote