ablium, de ce nu vorbesti despre sumele pe care statul le da producatorilor ca sa exporte produse ieftine (si de cele mai multe ori proaste) la pret de dumping pe piata europeana? asta e economie libera nu? de ce nu se lasa moneda chineaza sa se aprecieze liber? sper ca EU sa ia masuri si sa limiteze invazia asta de plastic ieftin, alimentata (perfect adevarat) de boala omului modern de a cumpara in draci tot felul de chestii inutile.
stii, nu am mari indoieli, china va fi (este deja) o putere si politica planetara e influentata mult de ceea ce face china. paradoxul e ca, desi atat de influenti, chinezii nu isi pot hotara singuri soarta. statul e totalitar si hotaraste pt ei, incepand de la religie, limba, educatie pana la ce numar de copii sa aiba. sunt atat de indoctrinati incat se prea poate ca sistemul sa dureze o lunga perioada de timp. se prea poate. dar istoria zice ca sistemele totalitare cad invariabil. nu cred ca are nimeni motive sa se bucure de aceasta cadere, de aceea cred ca ideea e sa se puna multe pernitze sub fundul chinei, sa se atenueze impactul