View Single Post
Old 02-10-2006, 00:37   #25 (permalink)
al_pacino
Registered User

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Rezolutii mai mari de 852/480 sint utile numai in cazul semnalelor HD, pentru tv normal sint daunatoare deoarece semnalul trebuie scalat iar rezultatele acestei scalari nu sint deloc bune.
Nu vreau sa discreditez tv-urile LCD dar nu am vazut inca nimic suficient de bun pe receptia tv , chiar din pozele expuse se vede artificialitatea culorilor, lipsa nuantelor fine si chiar daca panourile LCD au progresat mult la ultima generatie contrastul este de 10 ori mai mic decit la plasma iar problema unghiului de vizualizare nu se reduce la cit este de mare ci la faptul ca se modifica nuanta culorilor in functie de acest unghi iar timpul de raspuns nu produce ghosting dar imaginea in miscare devine blur.
Toate aceste probleme amestecate si cu semnalul analogic tv duc la o calitate slaba a imaginii tv , de asta sint inca multi care afirma ca tubul CRT este inca cel mai bun pentru tv (probabil nu au reusit sa vada o plasma Pioneer 436 xde bine setata cu un semnal corect).
Adica tu sustii ca un Panasonic TH-37PA60 desi are aceleasi specificatii cu un TH-37PV600...bine...in afara de rezolutie, care e mai mica - 852x480 fata de 1024x768, se vede mai bine??? Eu credeam ca rezolutia reprezinta nr. pixeli ai ecranului, adica ca si la un monitor TFT de calculator, care e cu atat mai clar cu cat rezolutia e mai mare... Nu e tot aceeasi chestie? De aceea tot intrebam aici, ca daca la diagonale egale, rezolutia mai mare e mai buna, fiindca eu asa stiam, de la monitoarele de calculator, cel putin...

al_pacino is offline    Reply With Quote